≫ 

Bajern majstorijom Kimiha rešio derbi protiv Dortmunda i pitanje prvaka Nemačke

Teško da će Bavarci ispustiti sedam bodova viška na šest kola do kraja

  • 7
FK Borusija Dortmund, FK Bajern Minhen

Foto: AP/Tanjug

Titula ostaje u Minhenu! Ne zvanično, jer do kraja Bundeslige ima još da se odrigra šest kola, ali posle trijumfa Bajerna protiv Borusije u Dortmundu teško da će Bavarci ispustiti sedam bodova viška - 1:0 (1:0)!

Pobedu Bajernu u Der Klasikeru doneo je vezista Džošua Kimih u 43. minutu, kada je iskoristio kompletnu uspavanost odbrane domaćina i "bezobraznim" udarcem sa 16 metara lobovao je Romana Birkija.

FK BORUSIJA - FK BAJERN 0:1 (0:1)

(Kimih 43)

Borusija: Birki, Pišček (Gece 80), Humels, Akanđi, Hakimi, Dilejni (Čan 46), Daud (Vicel 85), Gereiro, Azar, Brant (Sančo 46), Haland (Rejna 71)

Bajern: Nojer, Pavar, Boateng (Ernandes 85), Alaba, Dejvis, Gorecka, Kimih, Koman (Perišić 73), Miler, Gnabri, Levandovski.

I to u trenutku kada je Dortmund ponovo bio bolji na terenu i imao terensku inicijativu.  Milioneri su od prvog sudijskog zvižduka krenuli ka golu velikog rivala i mogli su do gola već posle 30 sekundi.

Brant je odlično kreirao akciju Dortmunda, Nojer istrčavanjem nakratko spasio svoj tim, da bi potom šut Halanda zaustavio Boateng na gol-liniji.

Dortmund je potom i u 10. minutu zapretio, čak su i zatresli mrežu, ali je asistent Azar bio u očiglednom ofsajdu. To kao da je razbudilo Bajern koji je u 19. minutu imao najbolju priliku, ali je Piščeš takođe na gol-liniji zaustavio šut Gnabrija.

Domaćin je preko Halanda, kom je ovo bio prvi Der Klasiker, zapretio u 33. minutu posle kontranapada koji je Dejvis zaustavio u poslednjem trenutku.

I kada se očekivalo da se na poluvreme ode bez golova, pomenuti Kimih je izveo pravu masjtoriju koja je, ispostaviće se kasnije, totalno "ubila" domaćina. To i izmena Lusijana Favra koji je izbacio kreatora Branta i umesto njega ubacio Sanča koji se nije video.

 

Bajern je sve mogao da rešu u 54. minutu kada je Birki odbranio šut Gorecke, da bi domaćin dve najbolje šanse imao u 59. i 81. minutu. Najpre je Haland iz izglede situacije pogodio Boatenga koji je ležao na zemlji, a zatim je Nojer u finišu ukrotio "bombu" Gereira sa nekih 20-ak metara.

Ipak, vredi pomenuti da je Boateng igrao rukom i da je Dortmund možda oštećen, ali se niko iz VAR sobe nije oglasio.

 

Dortmundovo "sve ili ništa" u finišu meča moglo je da ih košta u 84. minutu kada je Levnadovski pogodio stativu. Vredi pomenuti i da je Humels kolenom zakačio loptu i sprečio siguran gol.

Mogao je Bajern da dobije i penal u nadoknadi vremena, posle duela Akandžija i Levandovskog, ali je sudioja procenio da je u pitanju bilo obično remplovanje.

Bajern do kraja šampionata čeka Fortunu, Menhengladbah i Frajburg, dok će gostovati Leverkuzenu, Verderu i Volfsburgu.

Bundesliga, 28. kolo:

Dortmund – Bajern 0:1

(Kimih 43)

Leverkuzen – Volfsburg 20.30

Ajntraht – Frajburg 20.30

Verder – Menhengladbah 20.30

Sreda:

Lajpcig – Herta 18.30

Augzburg – Paderborn 20.30

Fortuna – Šalke 20.30

Hofenhajm – Keln 20.30

Union Berlin - Majnc 20.30

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    26. maj 2020 | 20:02

    Opet sudije guraju Bayern nije se svirao cist penal za Dortmund.

  • M.K.

    26. maj 2020 | 20:07

    Puno uspeha Borussia Dortmund💗⚽✨✨

  • np-lux

    26. maj 2020 | 20:32

    Kakva kradja kao po obicaju penal ko vrata za Bayern polete Lewandovski u tribine ali sudija nije imao naocare 🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA