≫ 

Pantić održava formu sa Partizanom, čeka inostrani angažman

Vezista pokrenuo sudski spor sa Čelsijem, ne bi li se domogao slobode i pokušao da revitalizuje karijeru, ali nije u planovima kluba iz Humske

  • 0
Danilo Pantić, Saša Ilić, Savo Milošević Foto: Marko Jovanović

Dok čeka inostrani angažman, odnosno razrešenje spora sa Čelsijem, sa kojim ima važeći ugovor, Danilo Pantić će održavati formu sa fudbalerima Partizana, uz dopuštenje trenera Sava Miloševića.

Vezista je tokom dana odradio prvi trening sa crno-belima, a drugi povratak u Humsku trenutno nije opcija ni kluba, a ni fudbalera, koji će gledati da tokom narednog leta pronađe sredinu u kojoj će oživeti karijeru.

Da bi se to dogodilo, Pantić, kako već rekosmo, mora da se oslobodi “stega” Čelsija, sa kojim ima potpisanu saradnju do leta 2021. godine. U ugovoru, bar kada je fudbaler bio na pozajmici u Partizanu, stajala je i otkupna klauzula od 3.000.000 evra, plus plata igrača. Ona i dalje postoji i nije mala (iako nije ista količina novca u pitanju), jer engleski klub želi makar da vrati uloženi novac.

Zbog toga je Pantić angažovao advokatski tim i to preko Sindikata fudbalera “Nezavisnost”, koji predvodi Mirko Poledica ne bi li ranije izvojevao slobodu i pokušao da nađe klub. Jer mu celokupna situacija sa “plavcima” značajno otežava pronalazak nove sredine, kao i činjenica da dugo vremena nema takmičarske mečeve u nogama.

Crno-beli će kroz treninge pokušati da pomognu vezisti da koliko-toliko ostane u ritmu, ali on, iako se spekulisalo u medijima, nije u planovima Partizana, pošto su pozicije koje pokriva popunjene mahom internacionalcima, nosiocima igre ekipe, ali i alternativama u vidu talenata iz Omladinske škole, na kojima klub planira da zaradi u budućnosti.

Takođe, sam Pantić više je okrenut kao inostanstvu i njegovo ime se provlačilo u kontekstu nekolicine klubova minulih dana, no, s obzirom na celokupnu situaciju – pitanje je šta je realno i čemu može da se nada dok mu Čelsi diše za vratom.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA