≫ 

Kostić spakovao savršenu asistenciju za "lud" remi Ajntrahta, Bajerov debakl za pamćenje!

Srbin se istakao u goleadi na "Komercbank Areni"

  • 2
andre silva Foto: Tanjug/Ap

Čak 11 golova viđeno je na tri utakmice 28. kola Bundeslige odigranih u večernjem terminu, a trijumf je jedini odneo Volfsburg, i to kakav, protiv Bajera u Leverkuzenu rezultatom 4:1 - ko bi se tome nadao?

Goleada, ali uz daleko neizvesniji tok, viđena je i u Frankfurtu gde je Ajntraht gubio 3:1 od Frajburga, a onda preokrenuo u poslednjih desetak minuta, uz ključnu asistenciju Filipa Kostića za 3:3 u 82. minutu.

Srpski reprezentativac savršeno je, sa levog krila - gotovo uz aut, pronašao Amerikanca Timotija Čendlera u srcu kaznenog prostora, a ovaj odradio lakši deo posla - pogodio mrežu sa pet metara i doneo bod svom timu.

Pogledajte vrhunsku asistenciju Srbina i mat od Amerikanca.

Strelci za Ajntraht bili su još Andre Silva i Daiči Kamada, a Ajntraht je ovim bodom prekino loš niz od šest uzastopnih poraza.

U trećoj utakmici, u Bremenu, Verder i Borusija Menhengladbah su remizirali bez golova.

Rekosmo, u Leverkuzenu, sreća u nesreći po igrače Bajera je što nije bilo navijača inače bi se loše proveli pred svojom publikom zbog blamaže. Volfsburg je održao fudbalski čas domaćem timu, mada niko nije mogao ni da nasluti dominaciju gostiju kakva dugo nije viđena na "BajAreni".

Hrvat Marin Pongračić, koga navijači Zvezde dobro pamte iz duela sa Red Bulom, postigao je "prvenac" za klub u 43. minutu, za vođstvo "čeda Folksvagena" pred odlazak na odmor.

Nastavak je doneo rapsodiju Volfsburga!

Ekipa trenera Olivera Glasnera poigravala se sa Havercom i družinom, drugi gol stigao je u režiji Maksimilajana Arnolda, a treći, za nokaut, preko Renata Štefena - samo tri minuta kasnije.

Tačku na furioznu partiju gostiju stavio je igrač utakmice Pongračić, još jednim golom kojim je potvrdio kvalitet i dobre ofanzivne karakteristike.

Bajer je bio pred najtežim porazom kod kuće u Bundesligi, ipak totalnu bruku sprečio je Baumgartner golom u smiraj utamice.

Bundesliga, 28. kolo

Utorak:

Borusija D. - Bajern 0:1

(Kimih 43)

Bajer - Volfsburg 1:4

(Baumgartlinger 84 - Pongračić 43, 75, Arnold 64, Štefen 68)

Ajntraht – Frajburg 3:3

(Andre Silva 35, Kamada 79, Čendler 82 - Grifo 28, Petersen 67, Holer 69)

Verder - Borusija M. 0:0

Sreda:

RB Lajpcig - Herta (18.30)

Augzburg - Paderborn

Fortuna - Šalke

Hofenhajm - Keln

Union Berlin - Majnc (20.30)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maksi

    26. maj 2020 | 22:34

    Istakao se u goleadi. . .namestio jedan gol. . .boze me sacuvaj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA