Bajern obezbedio posao svom bivšem treneru: Niko Kovač preuzima Borusiju iz Dortmunda?

Hrvat je već mesecima u pregovorima, ali je sve ubrzao poraz Milionera u derbiju

  • 1
Niko Kovač Foto: Marko Jovanović

Hrvatski trener Niko Kovač prvi je pik za novog trenera Borusije iz Dortmunda, tvrdi nemački "Bild."

Milioneri su Kovača navodno još ranije kontaktirali, a celi posao ubrzaće poraz Dortmunda od Bajerna u utorak koji je praktično rešio pitanje prvaka Nemačke.

Lusijan Favr, sadašnji trener Borusije, našao se na velikom udaru, a pogotovo zbog loših izmena na poluvremenu kojima je "presudio" timu.

- Ne čitam novine, ali znam što se događa. O tome se priča već mesecima. Za nekoliko nedelja ću reći šta mislim, dotad ću biti miran i verovati u sebe - rekao je Favr posle meča.

"Bild" navodi da smene neće biti do kraja sezone, a da će Kovač zatim preuzeti klub u pokušaju da ga vrati na pravi kolosek što se tiče osvajanja trofeja.

Hrvat je sa Bajernom osvojio Bundesligu, Kup i Superkup, a prethodno je i sa Ajntrahtom stigao do trofeja Kupa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antun-Tunja

    27. maj 2020 | 14:35

    Zlatko Dalić je gospodin od trenera.Uvjek je znao pronaći igraća i postaviti ga na njemu naj bolju poziciju.Mana mu je što nema agresivniju taktiku, za gol ili dva više.Kad je vodio repku RH na EP, upravo ta taktika mu se pokazala kao i u Bajernu mana..Zlatko Dalić ništa nije manje ili veća kvaliteta, al mora da se zna da je dobio tim i igrače tj.repku stvorenu i uvježbanu od Nike Kovača.Njegova zasluga na SP u Rusjiji i odličan rezultat je, što je postavio agresivniju igra tj.napadačku.Naravno igraći su bili u najboljim godinama i najbolji EU klubovima se dotjeravali.Daliću se sve poklopilo i poklonjeno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA