≫ 

Dobre vesti iz Bolonje, Siniša nije zaraženi član stručnog štaba

Srpski trener je izbegao opasan scenario, ali ekipa će, kako stavri stoje, morati u 14-dnevni karantin u trening centar

  • 0
1200508697 Foto: Guliver / Mario Carlini / Iguana Press/Getty Images

Direktor Bolonje Marko Di Vajo potvrdio je da Siniša Mihajlović nije zaražen korona virusom, već drugi član stručnog štaba. 

U toku dana italijanski klub je objavio da je posle testova na virus COVID-19 jedan član ekipe bio pozitivan, pa je većina odmah bila zabrinuta za Mihajlovića koji je, kao što je poznato, vodio dugu borbu protiv leukemije i spada u rizičnu kategoriju.

Do sledećih rezultata ispitivanja, ekipa će sutra preduzeti mere opreza tokom treninga. Radiće pojedinačno i u različito vreme, bez odlaska u trening centar - rečeno je iz kluba.

- U slučaju da dodatni testovi budu pozitivni, čitav tim će biti stavljen u klupski karantin - navodi se u saopštenju.

Prvo se mislilo da je u pitanju neko od igrača, ali se kasnije ispostavilo da korona virus ima jedan član stručnog štaba. Mnogi navijači ovu vest su primili sa zabrinutošću zbog Mihajlovića koji potpada pod rizičnu kategoriju nakon više meseci hemoterapije i transplantacije koštane srži.

Mihajloviću je dijagnostikovana leukemija pre gotovo godinu dana.

- Da bismo otklonili dileme, s obzirom na njegovo zdravlje, možemo samo reći da je član ekipe, ali ne i trener - rekao je direktor Di Vajo za "Calciomercato.com".

- Čekamo još testova sutra ili prekosutra, tako da ako se potvrdi pozitivan nalaz, cela ekipa će morati u izolaciju u trening centar. Znam da bi to bilo razočaravajuće za igrače, jer bi morali da provedu 14 dana bez svojih porodica, ali to ne menja mnogo stvari u pogledu rasporeda treninga. Član stručnog štaba koji je zaražen je kod kuće, tako da ako odemo u karantin, on će ostati u izolaciji.

Video: Nikola Maksimović pred novim ugovorom Napolija u doba korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA