≫ 

Fudbalerke Srbije igraju kvalifikacije za EURO

Nastavak kvalifikacija za fudbalerke, povlači pitanje šta će se desiti sa muškim reprezentacijama.

  • 0
Fudbalerke Srbije Foto: FSS/promo

UEFA je objavila novi raspored mečeva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za dame.

Srpske fudbalerke će 18. septembra na domaćem terenu dočekati Francusku. UEFA je prethodno donela odluku da se EURO sa 2021. prebaci na 2022. godinu, kako ne bi dolazilo do preklapanja sa muškim turnirom, koji je pomeren za 2021. godinu.

Kvalifikacije su bile odložene, ali će se od jeseni vratiti i Srbija će odigrati meč protiv Francuske, ali još nije poznato gde će ih ugostiti. Taj meč je trebalo da bude poslednji u kvalifikacijama, međutim, zbog promena u kalendaru, to neće biti tako.

Posle toga, Srbija će ponovo biti domaćin, 24. oktobra protiv Kazahstana, da bi potom gostovale 1. decembra selekciji Austrije.

Selekcija Predraga Grozdanovića je do sada zabeležila tri pobede i dva poraza i na tabeli su drugoplasirane sa devet bodova. Austrija je prva sa sve četiri pobede, dok je Francuska druga sa šest bodova, ali iz samo dva odigrana meča. Jedna od tih pobeda Francuskinja bila je 6:0 protiv Srbije.

Euro 2022. za dame odigrava se od 6. do 31. jula te godine, a domaćin je Engleska. Prvoplasirani timovi se direktno plasiraju na završni turnir, dok drugo mesto vodi u baraž.

Nastavak kvalifikacija za fudbalerke, povlači pitanje šta će se desiti sa muškim reprezentacijama. UEFA ove jeseni treba da održi i mečeve Liga nacija, ali i baražne turnire koji vode na Euro 2021.

U jednom od tih baraža je i Srbija, ali iz UEFA još uvek nema zvaniče odluke o konkretnim datumima.

Video: Fudbalerke Spartaka iz Subotice pozdravio stadion

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA