Zvanično: Superliga proširena na 20 klubova, Prva liga na 18

Aminovani su svi predlozi takmičarskih organa uoči nastavka sezone

  • 6
FSS

Slaviša Kokeza (levo) i najuže rukovodstvo Saveza; Foto: FSS

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije usvojio je predlog Zajednice klubova Super i Prve lige da se za sledeću sezonu Superliga proširi na 20 odnosno Prva liga na 18 klubova.

Kako je saopšteno, do kraja tekuće takmičarske sezone primeniće se pravilo koje podrazumeva pet izmena tokom utakmice (ostaje isti broj rezervi - 7), a sve u skladu sa odlukom Međunarodnog borda i privremenim amandmanom na Član 3. Pravila igre.

Novi član Odbora za hitna pitanja je Marko Pantelić, potpredsednik FSS-a, a na predlog Komisije za ženski fudbal Ženska elitna liga proširena je sa osam na deset klubova, odnosno Prva liga sa deset na dvanaest.

Na predlog Komisije za razvoj fudbala i sportskog sektora FSS-a Omladinska i Kadetska liga Srbije brojaće u narednoj takmičarskoj sezoni po 20 klubova, umesto 16 koliko ih je do sada bilo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sergej

    28. maj 2020 | 15:30

    Pazar ulazi u super ligu,odlican potez.

  • Rola 54

    28. maj 2020 | 16:14

    Treba sada dobro prebrojati i videti koliko ima zvezdine filijale ako nema većina da se proširi na 22 kluba da nebi slučajno neku utakmicu državni projekat izgubio. Kuda ide ovo nemamo ni deset klubova koji nešto vrede a mo hoćemo dvadeset da se nešto ne zabrlja što je sigurno sigurno.

  • misa tumbas

    28. maj 2020 | 17:31

    ABA prekinula takmicenje bez pobednika, ok . Zasto se onda igra fudbal u Srbiji. Zasto liga sa 20 gde niko neispada a 4 ulaze ? Pa da bi ova farsa lakse prosla I da nebi bilo nezadovoljnih. Usput pravis pritisak I nadas se da jedan tim nece izaci ni u evropu. Ostali igraju laganicu,opusteno cisto iz razloga da se proglasi sampion. A onda slag na tortu , pustanje publike na teren. Zasto? pa da se proveselimo tituli I usput ojacamo klubsku kasu. Vi I dalje ako nemate sramote krivite nas kako u ovoj teskoj situaciji koristimo momenat za nastavak kosarkaske sezone. A korona?? pa valjda nece dok se ne proslavi titula

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA