≫ 

Milošević: Ne znam otkuda ideja o Superligi sa 20 klubova kad imamo kvalitet za 10, možda 12 ekipa

Trener Partizana kritikovao odluku o proširenju Superlige koju su izglasali klubovi

  • 8
Savo Milošević Savo Milošević; Foto: Nikola Tomić

Posle dva meseca čekanja, treniranja u nefudbalskim i kučnim uslovima, usled pandemije korona virusa i prekida takmičenja u Superligi, fudbal se vraća na srpske terene, samim tim i na stadion u Humskoj, gde će Partizan u subotu od 17.30 časova dočekati Mladost iz Lučana.

Jedva su crno-beli dočekali da se liga nastavi, iako će biti okončana u skraćenom formatu, mada niko, pa ni struka ne zna šta može da očekuje od ekipe posle duge pauze.eliki dužnik crno-belima.

Milošević se za početak osvrnuo na rivala iz Lučana...

- Mladost je jedna od ekipa koja je naš dužnik, taj poraz nas još boli i potrudićemo se da pokažemo da je to biološ dan, gde je fokus više bio usmeren na meču sa Mančester junajtedom. To je delom psihološki opravdanje, ali nas je Mladost iznenadila i zasluženo pobedila, iako smo imali dosta prilika. Zato igrači imaju želju i motiv da se iskupe. Znamo sa čime ćemo se suočiti, to je stabilan klub, koji ima kontinuitet i kvalitet i spada u gornji dom Superlige.

Dva meseca od poslednjeg meča ekipa odmah ulazi u ritam subota-sreda. Smtrate li da će to možda biti previše opterećujuće za igrače i hoćete li kalkulisati sa timom zbog narednog meča u Kupu Srbije?

- Teško je porediti situaciju od pre dva meseca i sada i najveći problem koji imamo je to kako će igrači reagovati na takmičarske mečeve i ritam. Tokom priprema sve to izgleda dobro i lepo, ali takmičarski naboj i ritam je nešto sasvim drugo. I tek ćemo da vidimo reakciju igrača posle nekoliko mečeva.

FK Partizan Foto: FK Partizan

- Gledamo Bundesligu minula dva vikenda i dešavaju se povrede vrlo često, a još pričamo o Nemcima, naciji koja je disciplinovana i uvek fizički besprekorno spremna. Dakle, ni oni nisu uspeli dovoljno da urade na prevenciji da bi sprečili povrede. Nadam se da smo uspeli da pripremimo i zaštitimo igrače. Što se tiče tima, neće biti kalkulacija, jedino će Sejduba Suma preskočiti duel u subotu, jer samo kroz mečeve možemo da izvršimo neku procenu stanja.

Kada biste poredili fizičko stanje tima na dan prekida takmičenja i sada, koliko su igrači izgubili na tom planu?

- Samo će utakmice biti parametar. Fizički nisu zapušteni, jer su bili kontrolisani sa naše strane. Tokom tri nedelje smo uradili dosta na prevenciji i nadam se da će igrači proći bez povreda, to je najbitnije.

Koja je poenta skraćene lige u kojima će samo klubovi koji konkurišu za drugo i četvrto mestgo imati tamičarske motive i da li je na ovaj način Partizanu uskraćeno pravo da se bori za titulu?

- Javnosti su već poznati stavovi kluba u vezi sa odlukama Fudbalskog saveza Srbije, zato ih neću ponavljati. Mi smo dužni da poštujemo odluke, iako smatram da je bilo najlogičnije da se igra samo Kup Srbije, a da se prvenstvo registruje po stanju na tabeli u momentu prekida. Imali smo veliki bodovni zaostatak za Zvezdom i ne mislim da nam je bilo šta uskraćeno. Pobegli su nam dosta i moramo da budemo realni i ne koristimo završnicu takmičenja u ovom formatu kao opravdanje.

Savo Milošević, FK Partizan Printskrin: Youtuebe/FK Partizan

Šta očekujete od lige od 20 kluba i smatrate li da država Srbije može da iznese taj format, koji nije primenjivan ni u staroj Jugoslaviji?

- I tu je poznat stav kluba, a dok sam radio u FSS bio sa potpuno u suprotnosti sa tim odlukama, pa sam i dalje mišljenja da liga u Srbiji ne sme da broji više od 12 klubova. Za toliko imamo kvaliteta, možda čak i deset. Ne znam otkud sada odluka da se igra sa 20 klubova naredne sezone, jer sam uveren da to nije dobro za naš fudbal.

U kojoj meri će zbijen raspored u završnici takmičenja,potom kratak odmor i novi početak priprema za novu sezonu uticati možda na igre srpskim klubova u evropskim kvalifikacijama?

- Teško je reći, jer ovo što nam se desilo, desilo se prvi put u istoriji fudbala i kakve posledice će sve evropske ekipe imati, nemoguće je proceniti. Ovakav raspored, pauza, pa opet pripreme se dešavaju i rade prvi put na ovim prostorima i ne mogu ni da zamislim. Jedno je sigurno, igrači i mi treneri uz njih ćemo uvek gledati da se vratimo u normalu, jer period iza nas je jako težak, nismo mogli da se bavimo svojim poslom. Čini mi se ipak da će se fudbal brže vratiti u normalu, jer je nezavisan u svojoj ekonomiji - zaključio je Milošević.

Video: Milošević o navodnom sukobu s navijačima: Budalaštine i izmišljotine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bili piton

    28. maj 2020 | 15:46

    Ovde ga podrzavam 100%. Nasa liga treba da se smanji na 12 klubova,a ne da se povecava na 20...bzvz

  • misa tumbas

    28. maj 2020 | 17:12

    da ponovim opet...ABA prekinuta bez pobednika,ok. Zasto se onda igra Fudbal u Srbiji ??Zasto niko ne ispada,zasto 4 ulaze, zasto liga od 20 ? Pa da bi ova farsa lakse prosla I svi budu zadovljni. Igra se opusteno, laganica cisto da se proglasi zvanicno sampion. Stavlja se pritisak na par ekipa za borbu za evropu sa zeljom da se jedan tim eliminise iz iste. Al tu ce za k... da nas povuku. I slag na tortu , pusta se publika !!! Zasto? pa da se razveselimo na proslavi titule I usput ubacimo nesto u klubsku kasu. A korona ?? ma valjda nece dok se bude slavilo...pa vi posle imajte morala da nas optuzite da mi koristimo ovu tesku situaciju za nastavak kosarkaske sezone

  • Nscz

    28. maj 2020 | 16:40

    Steta sto se vi tu ne pitate mnogo! I 25 da ima igrajte ako vam se igra ili pravac Zagreb

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA