"Ja tražim jednog igrača, oni mi dovedu sedmog i posle gubitak 669 miliona, a mene osude i razapnu"

Transfer politika odnosila novac, nije donosila rezultate

  • 0
Luj Van Gal Van Gal na konferenciji Junajteda, Foto: Printscreen Youtube

Bivši menadžer Mančester junajteda Luj Van Gal okrivio je taj klub za neuspehe koje doživljava od penzionisanja Ser Aleksa Fergusona.

Iako imaju novca Crveni đavoli nisu bili pravi konkurenti na titulu u Premijer ligi godinama unazad, mada su se menjali i treneri i igrači i okosnice ekipe koju sada predvodi Ole Gunar Solskjer.

Van Gal je u ulozi menadžera bio od 2014. do 2016. godine, došao je posle otkaza Dejvidu Mojesu i sa klubom osvojio jedan FA Kup.

Ander Erera, Luk Šo, Markos Roho, Radamel Falkao, Dejli Blind i Anhel Di Marija došli su samo prve godine.

Kasnije su prag Old Traforda prelazili i Bastijan Švajnštajger, Memfis Depaj, Morgan Šnajderlin, Antoni Marsijal, Mateo Darmijan, Serhio Romero i Viktor Valdez.

- Mančester junajted nije imao kvalitet da postane šampion i imao je prestarelu ekipu sa deset igrača preko 30 godina i petoricom preko 35. Zato sam im rekao da ću podmladiti tim i naveo koji igrači su mi potrebni. Nisam dobio njih - kaže Van Gal za "Voetbal International".

To ga je, kako kaže, dovelo u drugačiji kontekst kao trenera i teralo ga je da pomera sopstvene granice, što nije očekivao u jednom od najbogatijih klubova na svetu.

Luj Van Gal Foto: Printscreen Youtube

- Gubitak od 669 miliona evra, bez da dobijete igrače koje ste tražili. Trebalo bi da vam neko kupi broja jedan sa liste želja, a ne broja sedam. Naravno i klub koji prodaje misli: ok, ako su bogati, onda treba da plate najvišu moguću cenu. To se dešavalo sa transferima. Onda imate i to sa listom, za koju platite više para pa onda osude i "obese" menadžera ekipe - priča Van Gal.

Iako Holanđanin nije ostao po bogzna kako lepom sećanju navijačima Crvenih đavola, već više po sukobima s igračima, ipak je napomenuo da mu je to najveće dostignuće u karijeri u kojoj je vodio Ajaks i Barselonu.

Na klupi Junajteda sedeo je tokom 103 utakmice i pobedio je 54 puta, ima 25 poraza i 24 nerešena meča.

Video: Stanković poručio: Ako sutra osvojimo titulu, zna se kome ona pripada

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA