≫ 

Vodič za nastavak Superlige: Nema ispadanja, stresa i tenzije, jedina dilema je ko će biti četvrti?

Utakmicom Inđija - Spartak od 15 časova nastavlja se fudbalsko prvenstvo Srbije prekinuto usred pandemije korona virusa

  • 8
Superliga Stadioni širom Srbije će od danas oživeti; Foto: MN press

Čekanju je kraj. Dugih dva i po meseca karantina su iza nas. Vreme je za fudbal. Utakmicom u Inđiji između istoimenog kluba i Spartaka iz Subotice od 15 časova nastavlja se Superliga Srbije.

Simbolično gledano, da su hteli, rukovodeći ljudi srpskog fudbala nisu mogli da izaberu bolji par za premijerni prvenstveni meč posle prekida sezone usled pandemije korona virusa.

Biće to utakmica bez ikakvog rezultatskog značaja za oba tima, pošto niti 14-plasirani Zeleni mogu da ispadnu iz elite posle odluke o proširenju Superlige na 20 klubova sledeće sezone, niti sedmoplasirani subotički Plavi golubovi mogu do Evrope.

Upravo ovakvi će biti skoro svi mečevi u preostala četiri kola Superlige, pošto je u njoj sve faktički odlučeno i izvesno.

Jedina neizvesnost vlada oko borbe za četvrto mesto na tabeli, koje će možda otvoriti plasman u Ligu Evrope nekom klubu u slučaju da favoriti - Zvezda, Partizan ili Vojvodina - završe u finalu Kupa Srbije, što deluje realno.

Trenutno je 4. pozicija rezervisana za debitanta, TSC iz Bačke Topole, koji ima tri boda više u odnosu na Čukarički.

- Naša želja je da zadržimo četvrtu poziciju na tabeli i izborimo učešće u evropskom takmičenju. Imamo tri boda više i svakako ćemo učiniti sve što možemo da zadržimo prednost. Sve je na nama, nadam se da ćemo uspeti - rekao je trener TSC-a Zoltan Sabo.

Njegov tim nema lak raspored u preostala četiri kola, a protivnici su mu Javor, Proleter, Crvena zvezda i Radnički iz Niša.

zoltan sabo, tsc Zoltan Sabo; Foto: MN Press

Zvezda je izvesno novi-stari šampion, jedino je pitanje da li će danas od 19.30 časova protiv Rada na Banjici odmah overiti 31. titulu ili u nekoj narednoj utakmici. Dejan Stanković je svestan da su blizu cilja i već priča o završenom poslu.

Ova titula, ako se uzme u petak, ide klubu, igračima i navijačima, i naravno gospodinu Milojeviću. Naravno, i ja ću da prihvatim mali deo, ali to je proces koji se neće videti ni posle petka, nego na duže. Makar i da sedim jednu utakmicu, osećam titulu i svojom - rekao je Stanković uoči večerašnje utakmice.

Što se tiče njihovih komšija iz Humske, crno-bele premijera u post-korona eri očekuje u subotu od 17.30 protiv Mladosti iz Lučana. Savo Milošević ponavlja da se Partizanu nije igralo ni ova četiri kola, ali da su drugi odlučili da se igra.

Savo Milošević, Dejan Stanković Sve odlučeno: Savo i Deki; Foto: Marko Jovanović

Mi smo dužni da poštujemo odluke, iako smatram da je bilo najlogičnije da se igra samo Kup Srbije, a da se prvenstvo registruje po stanju na tabeli u momentu prekida. Imali smo veliki bodovni zaostatak za Zvezdom i ne mislim da nam je bilo šta uskraćeno. Pobegli su nam dosta i moramo da budemo realni i ne koristimo završnicu takmičenja u ovom formatu kao opravdanje - istakao je Milošević.

Trećeplasirana Vojvodina ima pet bodova više od TSC-a i solidan tim, dobrog trenera Nenada Lalatovića koji će pokušati da "gurne" ekipu i ka drugom mestu na kome se nalazi Partizan i proba da pretekne crno-bele.

Optimizam može da gradi i na činjenici da u poslednjem kolu čeka tim Sava Miloševića na Karađorđu.

NENAD LALATOVIC Nenad Lalatović; Foto: MN Press

- Ja sam prošle sezone bio vicešampion sa Radničkim i bilo bi sjajno ukoliko bih isto to uradio ove godine sa Vojvodinom. Sada smo na korak od toga da obezbedimo plasman u Evropu, a ukoliko bismo još uspeli da budemo i vicešampioni, onda bi ovo stvarno bila sezona iz snova - izjavio je nedavno Lalatović.

Ostali superligaši od šestog mesta pa naniže odigraće u narednih nekoliko sedmica "ligu bez briga". Revijalno, za publiku kraj malih ekrana (dok se ne dozvoli najavljeni povratak po 1.000 gledalaca na stadione).

Uvedeno je i novo pravilo da će svaki tim imati po pet izmena, ali u tri termina kao što je to bio slučaj i do sada.

Sve utakmice će prenositi TV Arena Sport, pa ko voli srpsku fudbalsku svakodnevnicu neka izvoli i uživa.

>>> Posle duge pauze nastavlja se Superliga, a Zvezda već večeras (19.30) na Banjici ima priliku da overi titulu pobedom nad Radom. Kvota na dvojku je 1,15, a da će Zvezda slaviti bez primljenog gola (Sigurna pobeda) 1,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Rad - Crvena zvezda.

>>> Vojvodina u 17.00 čeka Čukarički i to je borba za plasman u Ligu Evrope. Novosađani su u mnogo boljoj poziciji, imaju osam boda višeod Čuke i pet od TSC-a, dok Brđanima odgovara samo pobeda. Kec je 1,80, iks 3,45, a dvojka 4,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Vojvodina - Čukarički.

Superliga, 27. kolo

Petak

Inđija - Spartak (15.00)

Vojvodina - Čukarički (17.00)

Rad - C. Zvezda (19.30)

Subota

Radnik - Prileter (15.00)

Partizan - Mladost (17.30)

Napredak - Radnički Niš (19.30)

Nedelja

TSC - Javor (17.30)

Mačva - Voždovac (19.30)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Luka o počecima u Požarevcu i propasti Mladog radnika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    29. maj 2020 | 08:58

    Ma realno je i da se partizan bori za trevi ili cetvrtu poziciju. Zato su Sava i samarali, upozoren je da se ne opusta previse

  • Cile

    29. maj 2020 | 08:57

    Samo u fudbalu da se produži prvenstvo. I naravno da se zvezdaaaa proglasi prvakom. Što se ne poništi prvenstvo kao u svim sportovima u srbiji. Da nema prvaka

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    29. maj 2020 | 08:47

    Зар не постоји дилема ко ће бити 1? Опет? 31 пут

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA