≫ 

Velika frka u austrijskoj ligi: Lideru oduzeto 12 bodova, Salcburg na pragu sedme vezane titule

Sve to jer su trenirali grupno u vreme pandemije korona virusa

  • 4
Erling Braut Haland Veliki poklon igračima Salcburga; Foto: Tanjug/AP

Doskorašnji lider na tabeli austrijske Bundeslige LASK iz Linca drastično je kažnjen zbog ekipnog treniranja pre dozvoljenog termina, i to oduzimanjem 12 bodova, kao i sa 75.000 evra.

Kazneni Senat Bundeslige doneo je odluku o kažnjavanju ovog kluba uz obrazlozenje da je LASK postupio suprotno od osnovnog načela fer-pleja.

Ovaj klub je, pre par nedelja, održao ekipni trening u vreme kada je bilo dozvoljeno samo treniranje po grupama, uz odstojanje usled mera za borbu protiv širenja korona virusa.

Video snimak tog ekipnog treninga pre dozvoljenog perioda dospeo je u javnost i svi klubovi Bundeslige zatražili su žestoku kaznu zbog nesportskog ponašanja, ocenujući da takav trening, dok drugi treniraju samo po grupama, predstavlja sticanje nelegalne prednosti.

Oduzimanjem bodova LASK je pao na drugo mesto na tabeli, ispod Red Bul Salcburga (šestostrukog uzastopnog šampiona Austrije), koji će imati šest bodova više deset kola pre završetka prvenstva. Klub iz Linca je najavio žalbu...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Pogledajte nestvaran koš koji je Kristijano Ronaldo dao nogom: Majstor je majstor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alal vera alal vera

    28. maj 2020 | 19:55

    kakav lopovluk

  • Ivan Kv

    28. maj 2020 | 21:17

    Koja sramota,pa mora li Salcburg uvek da osvaja pa i na ovaj način,kao da je ovo u Srbiji a ne u ozbiljnoj zemlji,ljudi cele godine igraju super sa mnogo manje novca i ovako da ih kazne,smešno....svi klubovi treba da bojkotuju nastavak

  • Ja

    29. maj 2020 | 10:50

    Red bull Radi sta hoce u Austriji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA