≫ 

Zvanično: Serija A se vraća 20. juna, Kup Italije i ranije! Evo ko će prvi zavrteti loptu na "Čizmi"

Dočekali smo i taj dan!

  • 0
FK Inter - FC Juventus

Foto: Tanjug/AP

Fudbalsko prvenstvo u Italiji se vraća na male ekrane i stadione 20. juna, objavio je u četvrtak ministar sporta Italije - Vinćenco Spadafora. Kup Italije se nastavlja nedelju dana ranije, 13. juna.

- Kao što smo od početka pričali, fudbal je trebalo da se nastavi čim se steknu uslovi i bezbednost, a CTS (Naučno-tehnički komitet) nam je odobio medicinske protokole. Italija se polako vraća na noge, a jedino je ispravno da se i sa fudbalom učini isto. Nauka i medicina je prihvatila protokol, ali je ostala čvrsta u stavu da je karantin neophodnost kad se ustanovi da je igrač pozitivan - rekao je Spadafora.

Jedini problem je upravo izolacija koja je ostala važeća za čitavu ekipu ako makar jedan fudbaler bude zaražen korona virusom. Tu praksu Englezi ne primenjuju već se vode taktikom da se samo zaraženi šalju u karantin, a ostali nastavljaju dalje.

- Dobili smo i garancije da testiranje fudbalera neće ometati ili uticati na testiranje ostatka populacije. Uz to, Fudbalski savez me je uverio da postoji Plan B (plej-of i plej-aut) i plan C (korišćenje postojećih tabela) u slučaju suspenzije. Nije na meni kao ministru da o tome odlučujem, pa to prepuštam Savezu, ali u svetlu svih činjenica danas možemo da kažemo kako se sezona nastavlja 20. juna - naglasio je Spadafora.

Izrazio je nadu da se Kup Italije može odigrati između 13. i 20. juna i da bi to bio "signal celoj naciji". To takmičenje je trenutno u polufinalnoj fazi.

Do polufinala su prošli Inter i Napoli (0:1), odnosno Milan i Juventus (1:1), pa će zato ove četiri ekipe svojim revanšima nastaviti tamo gde se stalo još devetog marta.

Što se tiče spomenutog karantina za celu ekipu, Spadafora je ostavio otvorenom mogućnost da se ona ukine, ukoliko situacija sa korona virusom u Italiji nastavi da se poboljšava.

Da podsetimo, do sada je u ovoj zemlji od posledica infekcije COVID-19 preminulo 33.142 ljudi, a ukupno ih je zaraženo 231.732.

Video: Stanković poručio: Ako sutra osvojimo titulu, zna se kome ona pripada

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA