Barsa je platila po 15,6 miliona za svaki od njegovih 8 mečeva: Cena se Dembeleu stravično srozala

Da se čovek raspameti

  • 0
Usman Dembele Foto: AP/Tanjug

Ofanzivac Barselone Usman Dembele ide na pozajmicu ili na prodaju i to za svega trećinu od one cene koju je Barselona platila da bi ga dovela iz Borusije Dortmund. Listi zainteresovanih su se priključile ekipe Lestera i Mančester Sitija.

Dembele je tri godine od dolaska na Kamp Nou i definitivno uz Filipe Kutinja i Grizmana jedna od najpromašenijih investicija Blaugrane, posebno kada se pogleda učinak 23-godišnjeg Francuza plaćenog 125 miliona evra bez bonusa.

Dembele je za Barsu odigrao 74 meča, od čega je bilo samo osam celih. Prevedeno u brojke, to znači da je Barselona za svaki od mečeva dala po 1,7 miliona evra, odnosno po 15,6 miliona za svaki ceo meč koji je Dembele odigrao.

Zbog toga se sada priča o njegovoj prodaji za 41 milion evra, mada je verovatniji scenario da ode i kali se negde na sezonu.

Dembele je do sada etiketiran kao igrač koji se često povređuje, a kada je zdrav, nije posvećen timu i pati od neodgovornosti.

Ukoliko upiše još jedan meč, makar i polovičan u dresu Barselone, Borusija će još jednom zakucati na vrata Barse sa koferom u koji će hteti da stavi još pet miliona evra.

Ovaj bonus ide na ime broja mečeva (75) koje Dembele treba da odigra u Barsi, zbog čega se pretpostavlja da će Osman na leto van kluba.

Kike Setijen ga je označio kao "novo pojačanje" kada je došao u klub pre nekoliko meseci, ali se stanje u međuvremenu promenilo, pa je i sudbina Francuza na Kamp Nou postala krajnje neizvesna.

Video: Prosinečki: Jedino je Biniću bilo svejedno prilikom šutiranja penala

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA