≫ 

Treneru, da li je moguće da nećemo igrati? Kako je Ljupko šokirao igrače Zvezde pred finale u Bariju

Svi su bili u šoku, a Belodedić i Binić zbunjeni

  • 2

Za Crvenu zvezdu i sve njene navijače 29. maj je crveno slovo u kalendaru s obzirom na to da je na današnji dan odigrano čuveno finale KEŠ u Bariju, u kom je najtrofejniji srpski klub na penale "tukao" Olimpik iz Marselja (5:3) i osvojio titulu prvaka Evrope!

Priča o najvećem uspehu srpskog (jugoslovenskog) fudbala je bezbroj puta ispričana, ali isto tako uvek obraduje sve zvezdaše kada "otkuca" 29. maj. Prethodnih nekoliko dana mogli smo da čitamo sećanje Dragana Džajića, Ljupka Petrovića, Darka Pančeva, Roberta Prosinečkog, Refika Šabanadžovića, kao i mnogih drugih igrača.

A upravo se Ljupko Petrović, trener Zvezde tog 29. maja 1991. godine, u razgovoru za Sportski žurnal prisetio čuvene frke koju su čelnici Zvezde namestili kako bi razdrmali ekipu.

- Binić i Belodedić su bili najglasniji da TV gledaju i psole ponoći. Ali frka se desila spondato. Nismo to dozvolili, najavom da Binića i Belodedića vraćamo kući sve smo šokirali. A njih dvojica zbunjeni - rekao je Petrović i dodao:

- Uigravao sam tim bez njih, što posebno Biniću nije prijalo. Posle treninga je krenuo uporedo za mnom i pita: "Treneru, da li je moguće da nećemo igrati?" Naravno da sam im rekao da hoće, razumeli su poruku kao i ostali.

Te frke se nedavno prisetio i tadašnji tehnički direktor Dragan Džajić.

- Otputovali smo ranije u Italiju, jer je to bila odluka stručnog štaba. Igrači se nisu baš složili zato što smo bili izolovani, ali se ispostavilo kao dobra odluka. To malo nezadovoljstvo smo uspeli da saniramo na svoj način. Bio je veliki ulog i sve se moralo preduzeti da bi se došlo do rezultata. Oni koji su bili malo glasniji, Ljupko ih je na treningu stavljao da neće igrati. I tako smo ih smirivali - rekao je Džajić.

U istorijskom meču, Zvezda je nastupila u sastavu Stojanović, Jugović, Marović, Šabanađović, Belodedić, Najdoski, Prosinečki, Mihajlović, Pančev, Savićević (Stošić 85), Binić.

Strelci u penal seriji bili su Prosinečki, Binić, Belodedić, Mihajlović i Pančev, dok je Stevan Stojanović odbranio šut Amorosa na samom početku.

>>> Posle duge pauze nastavlja se Superliga, a Zvezda već večeras (19.30) na Banjici ima priliku da overi titulu pobedom nad Radom. Kvota na dvojku je 1,15, a da će Zvezda slaviti bez primljenog gola (Sigurna pobeda) 1,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Rad - Crvena zvezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA