Večiti naciljali istog igrača: Posle Zvezde, i Partizan pitao za Srđana Spiridonovića

Nije prvi put da fudbaler koga skautiraju u Humskoj na kraju završi u redovima večitog rivala iz Ljutice Bogdana

  • 2
srđan spiridonović Foto: youtube/FootPoland

Tokom jučerašnjeg dana većina srpskih medija je prenela vest da je Crvena zvezda zainteresovana za fudbalera poljskog Pogona - Srđana Spiridonovića (27), ali nisu crveno-beli usamljeni u želji da angažuju vezistu, pošto se on se takođe nalazi i na širem spisku eventualnih pojačanja Partizana, saznaje Telegraf.

Spiridonović je davnašnja želja crno-belih, još iz vremena kada je branio bolje grčkog Panioniosa, sa kojim je klub iz Humske leta 2018. godine vodio čak i ozbiljne pregovore u vezi sa angažovanjem fudbalera, ali dve strane nisu mogle da utanače visinu obeštećenja, te je posao propao.

Tako da se može reći da je Partizan još jednom “skautirao” igrača Crvenoj zvezdi, koja je u nekoliko navrata već “uskakala” u poslove crno-belih i angažovala igrače koji su bili na meti kluba iz Humske (Borjan, Pešić, Stojković, Kanga, Vukanović...).

Poslednji put minule zime, kada je Seku Sanogo, umesto u Partizanu, sa kojim je pregovarao, završio u Zvezdi. Mada, u njegovom slučaju crno-beli i nisu previše “zapinjali” u angažovanju zbog informacija o fizičkom stanju i povredama, koje su dobili sa više strana, a “ceo paket” je pratila i enormna zarada igrača, koji u tom momentu nije igrao takmičarski meč osam meseci...

Ovoga puta, Spiridonović je takođe ponovo na jednom od spiskova Partizana (uz još nekoliko imena), koji bi se aktivirao u slučaju da crno-beli narednog leta prodaju, recimo, Filipa Stevanovića, a da potencijalni kupac ne pristane na ideju da igrač ostane u Humskoj kao pozajmljen igrač, već da ga odmah “povuče” u svoje redove (zbog činjeniceda će prelazni rok trajati do kraja septembra, a da Stevanović postaje punoletan krajem pomenutog meseca – izvodljivo je).

Zato su u Humskoj želeli da se obezbede i pripreme eventualnu zamenu za Stevanovića, te se na spisku potencijalo interesantnih igrača našao i Srđan Spiridonović, čija cena obeštećenja u ovom trenutku iznosi oko 300.000 evra.

Spiridonović je rođen u Beču, gde je i započeo igračku karijeru braneći boje Rapida i Austrije, potom se obreo u Italiji, u Vićenci, Mesini, zatim se ponovo vratio u Austriju, tačnije u Admiru Vaker, a najbolje je igrao u redovima grčkog Panioniosa odakle je prošloga leta i prešao u redove Pogona za 150.000 evra.

Vezan je ugovorom sa poljskim klubom do leta 2022. godine, za koji je do prekida takmičenja usled korona virusa odigrao 24 meča i postigao šest golova (najbolji strelac ekipe).

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ..

    29. maj 2020 | 15:01

    Sta sad kazete franjevci,juce ste prozivali zbog ovog igraca,a sada? Hahah

  • Nusknvp

    30. maj 2020 | 07:42

    Sta ce nam ovaj, ima takvih na kilo u Teleoptiku i jos moze da se zaradi na njima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA