≫ 

Evrogol rešio prvi meč Superlige posle korone: Spektakl u uvodnih 10 minuta vojvođanskog derbija

Spartak slavio u Inđiji rezultatom 2:1

  • 2

Superliga Srbije se zvanično vratila posle pandemije korona virusa, i to malim vojvođanskim derbijem u kom je Spartak iz Subotice slavio u Inđiji protiv istoimenog tima rezultatom 2:1 (1:1)!

Domaćin je poveo u 7. minutu golom Mihaila Jovanovića, dok su preokret Golubova kreirali Nemanja Nikolić u 10. i Milan Marčić u 70. minutu. Marčićev gol za trijumf je pravo malo remek-delo, jer je vezista Subotičana spoljnim felšom opalio sa 25 metara i prevario golmana Inđije Prekovića.

FK INĐIJA - FK SPARTAK 1:2 (1:1)

(M. Jovanović 7 - Nikolić 10, Marčić 70)

Inđija: Preković, Cucin, M. Jovanović, M. Ilić (Čermelj 78), A. Jovanović (M. Janjić 56), Purtić, Bastajić, Banjac (Dimitrov 67), B. Ilić (V. Janjić 56), Milosavljev (Marković 78), Vidić.

Spartak: Jokić, Ivančević, Vidović, Dunđerski, Tekijaški, Marčić (Milić 88), Jočić, Srećković (Bijelović 46), Denković (Urošević 80), Tufegdžić (Vidaković 11), Nikolić (Baić 46).

Video: Sjajan gol Marčića za preokret Spartaka

Do tog gola videli smo pravu uspavanku koja je bila na snazi u drugom poluvremenu, mada vredi pomenuti i to da je kiša pravila probleme igračima koji skoro tri meseca nisu igrali fudbal. Ipak, to se nije videlo u uvodnim trenucima meča kada smo posle 10 minuta videli dva gola. I to samo za tri minuta.

Jovanović je bio strelac prvog gola posle korone u 7. minutu posle kornera sa desne strane, da bi mu se Nikolić revanširao tako što je tri minuta kasnije bio najspretniji u kaznenom prostoru Inđije.

Nikolić je mogao da se proslavi i u 13. minutu posle jednog kontranapada, ali je odlučio da asistira umesto da šutira. Nema sumnje da je to bio loš izbor.

Tih prvih 20 minuta meča su, ne računajući gol Marčića, bili jedini vredini pažnje, dok je drugo poluvreme najviše proteklo u izmenama oba tima i igranju na sredini terena.

S obzirom na to da je Fudbalski savez Srbije ranije doneo odluku da ove sezone nema ispadanja, nema sumnje da igrače Inđije ne boli toliko poraz. Popravni će imati u utorak, u mnogo bitnijoj utakmici, jer im na noge u okviru četvrtfinala Kupa stiže Crvena zvezda.

Superliga, 27. kolo:

Petak

Inđija - Spartak 1:2

(M. Jovanović 7 - Nikolić 10, Marčić 70)

Vojvodina - Čukarički (17.00)

Rad - C. Zvezda (19.30)

Subota

Radnik - Prileter (15.00)

Partizan - Mladost (17.30)

Napredak - Radnički Niš (19.30)

Nedelja

TSC - Javor (17.30)

Mačva - Voždovac (19.30)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA