≫ 

Vojvodina prokockala pobedu u derbiju, glup penal Lala održao Brđane u trci za Evropu

Podela plena na Karađorđu - 1:1

  • 5
Petar Bojić. gol Trenutak kada je Bojić matirao Brđane; Foto: Printscreen/Arena Sport

Vojvodina je prokockala pobedu u derbiju 27. kola Superlige protiv Čukaričkog, koji je odneo važan bod u borbi za četvrto mesto i Ligu Evrope - 1:1.

Prvi duel ovih timova posle dvomesečne pauze zbog pandemije korona virusa doneo je zanimljiv fudbal na Karađorđu, a remi na kraju je možda i najpravedniji ishod jer su i jedni i drugi pružili maksimum, ma koliko to otrcano zvučalo.

FK VOJVODINA - FK ČUKARIČKI 1:1

(Bojić 13 - Tedić 76. penal)

Vojvodina: Rockov, Saničanin, Topić, Čović (od 73. Stojković), Đorđević, Andrić, Drinčić, Mrkaić (od 63. Zukić), Bojić (od 83. Gemović), Bralić, Vukadinović.

Čukarički: Petrović, Ćirković, Šapić, Puškarić, Kamenović (od 71. Stevanović), Kovač, Zorić (od 52. Mićin), Birmančević, Endiaje (od 31. Vidosavljević), Eze (od 71. Ortiz), Tedić.

Delovalo je da će Vojvodina lakše doći do trijumfa na ovom meču, s obzirom na prilike koje je ekipa Nenada Lalatovića stvorila u prvom poluvremenu. Pored vodećeg gola Petra Bojića iz 13. minuta, žaliće Novosađani zbog tri izgledne šanse Miljana Vukadinovića koji se ispromašivao u duelima sa mladim golmanom Čukaričkog Petrovićem.

Dobar tempo i fudbal na Karađorđu u prvom poluvremenu trajali su samo do 35. minuta. Posle toga su se igrači obe ekipe umorili i pod teretom raskvašenog terena sve teže stvarali šanse. Čukarički je probao u drugom poluvremenu da stigne barem do boda, a pretili su najčešće na krilima mladog rezerviste Vidosavljevića.

Dve izgledne prilike za Novosađane i promašaji Bojića u 68. i Vukadinovića u 72. minutu kao da su bile najava i uvod u izjednačenje gostiju. Posle kornera na drugoj strani u 75. minutu, domači fudbaler Bralić je bespotrebno igrao rukom, a glavni arbitar odmah pokazao na belu tačku. Precizan je bio Slobodan Tedić za konačnih 1:1.

I jedni i drugi mogli su u finišu do pobede. Uprkos vidnom umoru posle duge pauze igralo se bez garda i otvoreno na obe strane, ali su mreže danas solidnih golmana Rockova i Petrovića ostale netaknute.

Posle svega viđenog nerešen rezultat i podela plena su i najrealniji ishod, a verovatno da sugosti zadovoljniji napustili Karađorđe posle 90 minuta bespoštedne borbe.

Superliga, 27. kolo

Petak

Inđija - Spartak 1:2

(M. Jovanović 7 - Nikolić 10, Marčić 70)

Vojvodina - Čukarički 1:1

(Bojić 13 - Tedić 76. penal)

Rad - C. Zvezda (19.30)

Subota

Radnik - Prileter (15.00)

Partizan - Mladost (17.30)

Napredak - Radnički Niš (19.30)

Nedelja

TSC - Javor (17.30)

Mačva - Voždovac (19.30)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Luka o počecima u Požarevcu i propasti Mladog radnika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zaratustra

    29. maj 2020 | 18:51

    Ajmo Cuka do pobede.

  • Grobar

    29. maj 2020 | 19:00

    Sve Lalatovic radi samo da Partizan ne izadje u Evropu.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    29. maj 2020 | 17:44

    Центаршут Човића...и гробарима је Човић крив за суноврат и подрум..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA