≫ 

Zvezda je šampion Srbije! Crveno-beli razbili Rad na Banjici i najavili napad na duplu krunu!

Treća uzastopna titula ide na stadion "Rajko Mitić", sledeća meta je Kup, a Zvezda dva trofeja nije objedinila još od 2007. godine

FK Rad - FK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde postali su prvaci države po 31. put, pobedom nad ekipom Rada  u meču 27. kola Superlige Srbije 5:0 na stadionu "Kralj Petar I".

Crveno-beli su već u prvom poluvremenu sa tri gola za desetak minuta rešili pitanje pobednika i tri kola pre kraja su i matematički otklonili sve dileme oko titule, pobegavši drugoplasiranom Partizanu na 14 bodova.

Drugo poluvreme je bilo samo potvrda dominacije iz prvog, ali i pokazatelj da Zvezda igra jako dobro uprkos dugoj pauzi zbog korona virusa.

Odličan meč odigrao je Aleksa Vukanović koji se našao u ulozi napadača i to iskoristio da iznudi penal, a onda i postigne dva gola. Ništa slabiji nisu bili ni Mirko Ivanić i El Fardu Ben, pa je Ivanić i tresao mrežu i asistirao, a Ben je samo asistirao.

Video: Ovu akciju Zvezde igrači Rada su samo penalom mogli da zaustave

Zvezda je već od starta meča zaigrala agresivnije i motivisanije, pa je rano počela da opseda gol Rada.

Vukanović je u trećem minutu promašio udarac glavom iz dobre situacije, a golman domaćih Dušan Marković istakao se već u četvrtom minutu kada je odbranio "jedan na jedan" El Fardu Benu.

Zvezda je uglavnom pokušavala da dugim loptama preskoči deo terena do šesnaesterca Rada, ali je pas po zemlji za Vukanovića doveo do prvog gola.

Vukanovića je na samoj liniji kaznenog prostora oborio Milan Perendija, kapiten domaćih, a sudija Danilo Grujić je procenio da je to za penal.

Video: Uigrana akcije crveno-belih za vođstvo od 2:0 protiv Rada, titula je sve bliža

Iako se o ovome može još polemisati kada se pogledaju usporeni snimci, Mirko Ivanić se polemikama nije bavio, bio je neumoljiv i pogodio je za 1:0.

Već u 30. minutu bilo je 2:0. Prekid u sredini, lopta po zemlji od Bena za Ivanića, strelac prvog gola je loptu "bocnuo" desetak metara do Srđana Babića koji ju je u maniru napadača prihvatio na 13, 14 metara od gola Rada i iz drugog kontakta šutirao po zemlji za 2:0.

U tim momentima je bilo jasno da će Rad teško moći da uradi nešto više. Zvezda nije posustala, nastavila je da napada i u 36. minutu Vukanović se upisao u strelce.

Ben je mirno držao loptu van kaznenog prostora, pustio ju je u prostor po zemlji za Vukanovića, a ovaj je iskosa sa desne strane naciljao dalji ugao i tim golom stavio svoj pečat na prvo poluvreme.

Video: Zvezda ubedljivo vodi protiv Rada, lepa akcija Bena, Vukanović strelac

Do isteka 45. minuta, Marković je sprečio još nekoliko šansi Zvezde, mada je nesigurno reagovao kod šuta Njegoša Petrovića u samoj završnici prvog dela igre.

I u drugom delu igre crveno-beli su krenuli ofanzivnije po četvrti pogodak. Već do 55. minuta imali su dve dobre prilike.

Najpre je, posle greške Markovića pri istrčavanju, Perendija sprečio pogodak Zvezde, da bi onda Marković odbranio Ivaniću iz izgledne šanse sa pet, šest metara.

To nije sprečilo "poker" crveno-belih koji je usledio dva minuta kasnije. Ben je namestio loptu na korneru, Marković je opet loše istrčao, što je iskoristio Miloš Degenek i udarcem glavom se upisao u strelce.

Video: Pitanje šampiona je praktično rešeno, Degenek pogodio za 4:0

Stanković je nakon toga izvršio trostruku izmenu i izveo je iz igre dvostrukog asistenta Bena, Tomanea i Babića, a priliku su dobili Dušan Jovančić, Milan Pavkov i Radovan Pankov.

Upravo je Pankov probao atraktivno, "makazicama" da savlada Markovića i umalo se povredio u 67. minutu, a tri minuta kasnije je tik pored stative šutirao Gavrić.

Oba trenera su iskoristila po pet izmena, a ubrzo je jedna od njih - Jovančić, ispalio je pravu bombu sa tridesetak metara i pogodio stativu.

Video: Konačan rezultat na Banjici postavio je Vukanović svojim drugim pogotkom i overio titulu Zvezde

Gosti su nastavili da napadaju u slabijem intenzitetu, ali su dali još jedan gol u 82. minutu kada je Ivanić prošao desno, uposlio Vukanovića, a ovaj "otvorio" stopalo i dao svoj drugi gol za konačnih 5:0.

Zvezda protiv Radnika igra u sledećem kolu kao domaćin, Rad ide "na noge" Radničkom iz Niša, a oba ova meča su na programu šestog juna.

Što se tiče Partizana, crno-beli svoj meč 27. kola igraju u subotu protiv ekipe Mladosti na svom terenu.

Sastavi ekipa:

Rad: Marković, Dobrijević, Tanasijević, Busnić, Perendija (od 61. Stojanović), Milošević (od 70. Nikolić), Zogović (od 53. Kasalica), Lazarević, Živković, Trifunović (od 70. Jovanović), Kaluđerović (od 70. Kovačević). Trener: Marko Mićović.

Crvena zvezda: Borjan, Degenek, Babić (Od 62. Pankov), Gobeljić, Rodić, Ben (od 62. Jovančić), Petrović (od 75. Jovičić), Nikolić (od 46. Gavrić), Ivanić, Vukanović, Tomane (od 62. Pavkov). Trener: Dejan Stanković.

Glavni sudija: Danilo Grujić

Pomoćnici: Milovan Ristić i Dalibor Đurđević

Stadion: Kralj Petar I

Drugo poluvreme:

FK Rad - FK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

90. minut - KRAJ, Zvezda je prvak Srbije, crveno-beli su otklonili sve dileme oko pobednika još u prvom poluvremenu i završili meč sa 5:0.

82. minut - GOOOOL! Novi pogodak Vukanovića za 5:0! Ivanić je prošao po desnoj strani, ubacio sa gol-aut linije do peterca gde je samo otvorio nogu Vukanović, produžio loptu u dalji ugao i pogodio.

80. minut - Stativa Jovančića! Namestio se vezista Zvezde sa tridesetak metara iz sredine i zatresao stativu, dok je Pavkov bio zamalo neprecizan u jednoj od sledećih akcija.

FK Rad - FK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

73. minut - Novi udarac Gavrića, ovog puta brani Marković. Trostruku izmenu je u međuvremenu izvršio Marko Mićović.

70. minut - Opasan šut Gavrića, lopta tik pored stative posle "kifle" mladog igrača Zvezde!

67. minut - Pankov je posle prekida probao makazicama atraktivno da savlada Markovića, ali je loptu promašio, loše doskočio i umalo se povredio.

FK Rad - FK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

63. minut - Trostruka izmena u Zvezdi, Pankov, Pavkov i Jovančić su ušli u igru, a izašli su Ben, Rodić i Tomane.

61. minut - Nekoliko izmena u Radu, izašao je Milan Perendija, ušao je Petar Stojanović. Nekoliko minuta ranije Filip Kasalica je zamenio Jovana Zogovića.

57. minut - GOOOOL! Pogodak Degeneka posle kornera, Zvezda vodi 4:0! Još jednom nije bio siguran Marković u istrčavanju, Degenek je bolje procenio let lopte od njega, pobegao je svom čuvaru i plasirao loptu glavom preko golmana Rada.

55. minut - Dobar centaršut Bena, pred peterac za Ivanića, Mirko je prihvatio loptu i iz izgledne prilike nije zatresao mrežu.

FK Rad - FK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

54. minut - Gužva u kaznenom prostoru Rada, krenuo je da istrči i "zaplivao" je Marković, loptu je šutnuo jedan od igrača Zvezde, ali je izblokirao Perendija koji je spasao svoj gol.

49. minut - Nekoliko napada Zvezde, solidan centaršut sa levog krila i dobra odbrana Građevinara.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme meča između Rada i Zvezde! Dejan Stanković je izveo iz igre Veljka Nikolića i uveo Željka Gavrića.

Prvo poluvreme:

45. minut - POLUVREME - Zvezda je mirno privela poluvreme kraju posle pokušaja Petrovića i vodi sa 3:0.

44. minut - Opasna "haubica" Petrovića sa više od 30 metara, Dušan Marković je nesigurno intervenisao ali uspeo da odbrani i opet spreči pogodak.

FK Rad - FK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

41. minut - Sjajna odbrana Markovića! Skinuo je zicer Vukanoviću, koji je posle akcije u kojoj je učestovao i Tomane, ostao sam pred golom. Ovog puta Marković je odbranio.

37. minut - GOOOOOL! 3:0 za Zvezdu, gol Vukanovića! Ben je sa 18 metara video Vukanovića koji se ubacio na oko sedam, osam metara, Vukanović je odličan pas prihvatio i šutirao sa desne strane u suprutan ugao po zemlji. Marković opet nemoćan, Zvezda povećava prednost.

34. minut - Njegoš Petrović u solo prodoru, nanizao je nekoliko igrača Rada, proturio loptu kroz noge Dobrijeviću i na kraju ga je Perendija izblokirao.

30. minut - GOOOOOOL! Babić je pogodio za 2:0! Uigrana akcija Zvezde u tri poteza, prekid na koji se namestio Ben, dodao je Ivaniću, ovaj je iz sredine podigao do šesnaesterca gde je Srđan Babić primio loptu u maniru ofanzivnog igrača i odmah iz drugog kontakta sam i neometan šutirao u donji levi ugao gola Markovića.

FK Rad - FK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

29. minut - Dva kartona za 30 sekundi, oba štopera Rada dobijaju javne opomene pošto je i Dobrijević "požuteo" odmah posle Perendije.

28. minut - Pokušavaju da sačuvaju loptu igrači Rada kada do nje dođu, s druge strane je lako iznose igrači Zvezde. Milan Perendija na pragu 29. minuta dobija prvi žuti karton na terenu.

24. minut - GOOOOOL! Ivanić pogađa sa bele tačke za 1:0 u korist Zvezde! Vukanović je probao posle prekida da utrči sa levog boka u kazneni prostor, Perendija je bio nešto žustriji u duelu na samoj liniji šesnaesterca i Danilo Grujić je to procenio kao najstrožu kaznu koju je Ivanić pretvorio u pogodak.

19. minut - Petrović za Bena, Lazarević ga zatvara i blokira, korner za Zvezdu. Veljko Nikolić je poslao solidan centaršut pred gol Građevinara, reagovao je Perendija.

FK Rad - FK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

16. minut - Šut Tomanea - Nikolić je iz dubine poslao dugu loptu za Vukanovića, ovaj nije dobro primio, ona se odbila do Tomanea koji je iz prve pucao po zemlji sa 18, 19 metara, ali je Marković lagano intervenisao.

14. minut - Prekid, Ben na centaršutu, lopta je bila namenjena nekom od visokih igrača crveno-belih, odbranio se Rad, a gosti su napravili i faul u kaznenom prostoru domaćih.

FK Rad - FK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

12. minut - Prva dobra akcija Rada, Živković i Kaluđerović su poveli napad, Zogović je spustio u peterac gde je bio Milan Rodić koji je hladnokrvno reagovao i pored dvojice igrača Rada ispucao loptu van.

7. minut - Novi pokušaj Ivanića da ubaci loptu u šesnaest metara, ovog puta neuspešno do Vukanovića.

4. minut - Ben sam pred golom, brani Marković! Solidnu loptu u prostor je dobio Ben, stigao ju je, ali je Marković istrčao i skratio mu ugao, te odbranio udarac po zemlji. Već druga opasna prilika crveno-belih.

FK Rad - FK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

3. minut - Prva dobra šansa za Zvezdu! Tomane je centrirao sa desne strane, Vukanović i Ivanić su bili pred golom Rada, Vukanović je šutirao glavom neprecizno iz dobre situacije.

2. minut - Agresivan start fudbalera Zvezde, odmah su krenuli napred i prvi centaršut sa desne strane je uputiio Marko Gobeljić ali je izblokiran.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Video: Lalatović: Zadovoljan sam samo prvim poluvrmenom, ali posle dva meseca pauze i to je dobro

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    29. maj 2020 | 19:23

    Napred Zvezda

  • Prcko prca a grobarka

    29. maj 2020 | 20:27

    Neprocenljiva je ova reakcija grobara, pa ovo je van svih očekivanja... Pa vi ste se izgleda ponadali da možda možete da nas stignete. Pa vi ste neverovatni... Auuuuuu

  • Dejan

    29. maj 2020 | 20:21

    Hvala svim navijacima malog kluba sto prate sampiona.Ali,sacuvajte svoje zivce,jer mali klub jos nije obezbedio drugo mesto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA