≫ 

Zvezda 31. titulom došla na 12. mesto večne liste šampiona u Evropi: Naredne mete Rapid, Real, Ajaks

Crveno-beli i dalje u probranom društvu među najvećim klubovima na kontinentu

  • 32
Superliga pehar, klubovi novo Foto: MN Press, Promo

Fudbaleri Crvene zvezde i matematički su večeras osvojili novu šampionsku titulu, rekordnu 31. u istoriji kluba i tako potvrdili dominaciju na ovim prostorima kada je reč o superligaškom nadmetanju.

Pobeda nad Radom od 5:0 na Banjici bila je dovoljna za početak novog slavlja crveno-belih, koji su treću sezonu uzastopno bili najbolji u Srbiji. Ovim šampionskim trijumfom Zvezda se pomerila ka brojci 31 i pojačala pritisak na one koji su ispred nje na večnoj listi najtrofejnijih klubova u svetu.

Zanimljivo, Zvezda je prvi klub u Evropi koji je postao šampion nakon što je sezona nastavljena posle pandemije korona virusa i pauze od dva i po meseca, pa će i ta činjenica dati dodatnu specifičnost ovom uspehu ekipe Dejana Stankovića.

Što se tiče klubova rekordera na listi sa 30 i više titula, samo je Seltik pre crveno-belih obezbedio novi prvenstveni trofej i to pre nekoliko nedelja za zelenim stolom, kada je prekinuto prvenstvo Škotske i automatski dodeljena titula zeleno-belima iz Glazgova.

Zvezda se na listi najtrofejnijih šampiona u Evropi večeras pomerila na 12. mesto, koje deli sa ekipom CSKA iz Sofije, a kako je Ludogorec ubedljivo prvi u Bugarskoj, crveno-beli će najverovatnije ostati na ovoj poziciji tokom leta.

Međutim, crveno-belima i bugarskom klubu će se na deobi 12. pozicije možda pridružiti i mađarski Ferncvaroš, koji se nalazi na pragu svoje 31. titule, a s obzirom na to da ima devet bodova prednosti na vrhu tabele u svom prvenstvu.

FK Rad - FK Crvena zvezda U visokom društvu: Stanković i Borjan; Foto: Marko Jovanović

Sledeći klub koji će crveno-beli juriti u godinama koje dolaze je Rapid iz Beča. Austrijski velikan odavno je daleko od vrha tamošnjeg fudbala, a u jeku dominacije Salcburga i uspona LASK-a i Volfzbergera jasno je da se njihova brojka od 32 titule neće u dogledno vreme menjati.

Posle toga idu Real iz Madrida i Sparta iz Praga sa po 33 titule šampiona, zatim Ajaks i Anderleht sa po 34...

Pravoslavna braća iz Olimpijakosa imaju čak 44 titule i ona neće biti skoro dostižna, dok na listi najtrofejnijih šampiona u svojim prvenstvima ubedljivo prednjače ostrvljani - Rendžers (54), Linfild (53) i Seltik (51).

KLUBOVI SA 30+ TITULA:

54 - Rendžers (Škotska)

53 - Linfild (Severna Irska)

51 - Seltik (Škotska)

44 - Olimpijakos (Grčka)

37 - Benfika (Portugalija)

35 - Juventus (Italija)

34 - Anderleht (Belgija)

34 - Ajaks (Holandija)

33 - Sparta Prag (Češka)

33 - Real Madrid (Španija)

32 - Rapid Beč (Austrija)

31 - Crvena zvezda (Srbija)

31 - CSKA Sofija (Bugarska)

30 - Ferencvaroš (Mađarska)

Video: Konačan rezultat na Banjici postavio je Vukanović svojim drugim pogotkom i overio titulu Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gledalac

    29. maj 2020 | 23:03

    Zapravo je 32. titula jer je titula iz 1986. godine nasa a potvrda je bila pobeda protiv Real Madrida. Posle je politika dodelila Partizanu koji je izgubio od Fljamurtarija. Evropa je pokazala ko je sampion

  • Фамилија

    29. maj 2020 | 21:52

    Наместиће се звезди још 20 титула ако треба

  • Goran F

    29. maj 2020 | 22:25

    ZVEZDA je život ! Sve ostalo su sitnice . ....Goran 1972....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA