≫ 

Fußballgott u nastajanju: Još nema ni 21 godinu, a već je dao 35 golova u Bundesligi

Magični Kai Haverc ponovo zablistao u Nemačkoj

  • 0

Imaju Nemci u fudbalskom vokabularu taj izraz "Fußballgott", nešto kao svojevrsni fudbalski bog, koji koriste za igrača retkih kvaliteta koji jednim potezom ume da odluči utakmicu. Taj gen polako, ali sigurno iskazuje i Kai Haverc, nova zvezda svetskog fudbala koji iz kola u kolo ne prestaje da oduševljava fanove širom sveta.

Bajer iz Leverkuzena ga neće pustiti za manje od 100 miliona evra i to se zna, ali u svakom kolu Haverc uspeva da podigne sebi cenu dodatno i zabrine skaute vodećih premijerligaških i španskih klubova koji ga prate sa željom da ga angažuju.

Protiv Volfzburga se minulog utorka u debaklu od 1:4 u Leverkuzenu niije proslavio, ali se večeras vratio u prepoznatljivu formu pošto je Bajeru doneo važna tri boda na mučnom gostovanju u Frajburgu.

Bila je to dosadna utakmica (četvrta za Farmaceute u proteklih 11 dana) bez preterano zanimljivog toka, a jedan trenutak inspiracije Haverca iz 54. minuta omogućio im je minimalni trijumf i prodor na treće mesto ispred velikih rivala Menhengladbaha i Lajpciga u borbi za Ligu šampiona.

Bio je to njegov 35. gol u Bundesligi, a zanimljivo da je postao i prvi igrač u istoriji ovog takmičenja koji je kao mlađi od 21 godine stigao do ove brojke. Nema šta, mali je već sada ozbiljan igrač, a jednog dana lako može da postane i "Fußballgott".

Bundesliga, 29. kolo

Petak

Frajburg - Leverkuzen 0:1

(Haverc 54)

Subota

Herta - Augzburg (15.30)

Majnc - Hofenhajm (15.30)

Šalke - Verder (15.30)

Volfzburg - Ajntraht (15.30)

Bajern - Fortuna (18.30)

Nedelja

Menhengladbah - Union (15.30)

Paderborn - Dortmund (18.00)

Ponedeljak

Keln - Lajpcig (20.30)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA