≫ 

Više sam naučio od Mihe nego od Van Gala: Sansone opisao i kako je molio Sinišu da ostane u Bolonji

Veliki uticaj imao je Miha na Sansonea

  • 0
Siniša Mihajlović Foto: Tanjug/AP

Nikola Sansone, fudbaler Bolonje, na lep način govorio je o radu sa Sinišom Mihajlovićem.

On je izneo i svoje mišljenje o tome zašto je u Nemačkoj fudbal ranije krenuo da se igra.

- Imaju više sredstava, bolju organizaciju, uredniji su. Oni su se manje plašili i jer je bilo manje smrtnih slučajeva, sigurno je bilo više mesta na intenzivnoj nezi nego u Italiji, imaju jaku zdravstvenu infrastrukturu. U fudbalskom sektoru, svetlosnim godinama su ispred nas. Na primer, moj otac i brat igraju na amaterskom nivou u Minhenu, klubu koji je osnovao Italijan 1970-ih. Znate li šta oni imaju? Sportski centar. Na amaterskom nivou, nezamislivo kod nas u Italiji.

Sansonea su pitali i da uporedi Luja van Gala i Sinišu Mihajlovića.

- Više sam naučio od Siniše. Van Gal mi nije dao ni da debitujem u Bundesligi kada smo pobedili sa 3:0 protiv Frajburga. Ni minut mi nije dao. To me i danas nervira. Mihajlović me je taktički unapredio, doneo mi je želju da radim i želim više, uvek. Svima je pružio ogromnu lekciju u životu. Sećam se da sam posle meča spasa za opstanak protiv Empolija otišao do njega i dao mu dres: Mister, evo mog dresa. Hvala na svemu, ali nadam se jednoj stvari, da ćete ostati sa nama. To se i desilo.

U pitanju je inače meč protiv Empolija iz 2019. godine, kada je Bolonja u direktnom duelu sa 3:1 izborila opstanak. Bilo je 1:1 do 83. minuta kada je Orsolini dao gol, a Sansone je u 95. postavio konačan rezultat.

Video: Nikola Maksimović pred novim ugovorom Napolija u doba korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA