≫ 

Partizanova goleada kao uteha posle Zvezdine titule: Blistali Asano, Natho i "mali" Fića!

Tim Sava Miloševića tokom svih 90 minuta bolji rival na terenu, koji je, pored četiri gola, stvorio još sedam-osam stopostotnih prilika za gol

  • 45
igrači partizana

Foto: MN Press

Za razliku od februarskog početka takmičenja, kada su iznenada počeli da tonu (u odnosu na jesenji deo), deluju nedefinisano, čak i nespremno na terenu, fudbaleri Partizana su nastavak sezone, posle pandemije korona virusa, dočekali i spremniji i motivisaniji da pokažu da je to bio samo trenutak slabosti. Tim Sava Miloševića je ubedljivo savladao Mladost iz Lučana sa 4:1, uz veoma dobru igru tokom svih 90 minuta.

Iako bez Sejdube Sume, kao glavnog kreatora igre, te Bojana Ostojića, standarnog štopera, crno-beli su protiv Mladosti u prvih 45 minuta delovali kao tim koji u svakom trenutku zna šta hoće, koji je rastrčan i spreman da se nadigrava, čak i sa kompaktnim blokom gostiju, oprobanom u jesenjem duelu u Lučanima, gde su crno-beli izgubili sva tri boda.

Tome u prilog dva gola i bar desetak prilika i poluprilika koje je tim Sava Milošević stvorio u prvom poluvremenu, u okolnostima u kojima protivnik stoji iza lopte sa gotovo svim fudbalerima i vreba isključivo priliku iz kontranapada (veoma dobro).

Presing crno-belih je bio smislen, kombinatorika “u gustini” protivničkih igrača jako dobra, a do vođstva su propustili nekoliko prilika preko Lazara Markovića, Takume Asama i Umara Sadika, koji su i kumovali prvom golu.

Igrao se 13. minut kada je Natho oduzeo loptu na 30 metara od gola Mladosti, ona je došla do Zdjelara čiji pas u kazneni prostor su “kačili” i Asano i Sadik, da bi ona na kraju došla do Lazara Markovića na drugoj stativi, kome nije bilo teško da pogodi mrežu – 1:0.

Mogao je Partizan dva minuta kasnije da duplira prednost preko Sadika, čiji volej je završio iznad prečke, ali je zato akcija iz 19. minuta bila dobitna. Kombinovali su Sadik i Asano. Koji je produžio pas na Nazha, a zatim nastavio kretanje i dobio loptu “pod nogu” od Izraelca. Japnac je lako zaobišao golmana i drugi put zatresao mrežu – 2:0.

Nije to ipak obeshrabrilo Lučance, koji su pet minuta kasnije iskoristili poklon domaćina. Mladost je u jednoj akciji izborila korner, koji je izveo Selenić, loptu je loše procenio Uroš Vitas, a Obiora Odita u padu šutira glavom i smanjuje na 2:1.

Nije to ipak uticalo na odnos snaga na terenu, jer su crno-beli nastavi da igraju svoju igru i zapetili još nekoliko puta, pre svega preko Miletića i Asana, koji je propustio stopostotnu priliku. U smiraju prvog dela mogla je i Mladost do izjednačenja i to preko Perovića, čiji udarac je zaustavio golman Vladimir Stojković.

Ništa se u odnosu snaga nije menjalo ni u nastavku meča, iako je Milošević polako počeo da koristi pravo izmena i svesno odmara igrače za utakmicu Kupa Srbije u Surdulici. Nešto podmlađeni sastav sa Filipom Stevanoviće, Lazarom Pavlovićem, nešto kasnije i Lakčevićem je nastavio da “grize” na terenu, pa je bilo samo pitanje trenutka kada će Lučanci ponovo pokleknuti.

Malo je nedostajalo da volej Lazara Markovića u 52. minutu završi u golu, ali je desetak minuta kasnije Umar Sadik našao drugi način, svojstven samo njemu. Primio je loptu u kaznenom prostoru gostiju, “poneo na leđima” Miloševića nekoliko metara i izborio jedanaesterac, koji je potom sam pretvorio u gol – 3:1.

Nekoliko minuta kasnije i mladi Filip Stevanović se upisao i strelce i tako “naplatio” nekoliko majsorskih driblinga. Vunderkind crno-belih je primio loptu na icici kaznenog prostora, potom “zalomio” nekoliko igrača Mladosti i poslao loptu u dalji ugao – 4:1.

Do kraja meča je i Bojan Matić imao nekoliko dobrih situacija da “podeblja” ubedljivu pobedu, ali nije bio dovoljno koncentrisan pred golom, kao ni Lazar Pavlović, čiji pokušaj je osujetio golman Knežević.

(Z. Ivković)

Partizan - Mladost 4:1

(Marković 12, Asano 19, Sadik 62, Stevanović 70 - Odita 23)

PARTIZAN: Stojković, Miletić, S. Pavlović, Vitas, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Natho, Marković, Asano, Sadik.

MLADOST: Knežević, Selenić, Stojanović, Radović, Kljvčanin, Perović, Pešić, Mićević, Sinđić, Eliomar, Odita

Umar Sadik

Foto: MN Press

takuma asano

Takuma Asano u akciji na utakmici protiv Mladosti, u klizećem stavu je kapiten gostiju Pešić Foto: MN Press

grobari parola za zvezdu

Foto: Telegraf.rs

 

Video: Milošević: Momci dobro rade, ali da ih ne hvalim mnogo

Superliga, 27. kolo

Petak

Inđija - Spartak 1:2

Vojvodina - Čukarički 1:1

Rad - Crvena zvezda 0:5

Subota

Radnik - Proleter 1:1

Partizan - Mladost 4:1

Napredak - Radnički Niš 19:30

Nedelja

TSC - Javor 17:30

Mačva - Voždovac 19:30

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OVERRATED

    30. maj 2020 | 20:12

    solidan partizan kao i obicno druga ili treca pozicija na tabeli ipak je to uspeh

  • baba smilja iz darosave

    30. maj 2020 | 20:18

    stize leto a jos uvek minus 11

  • Firga

    30. maj 2020 | 17:59

    Panteri Lucani pomno prate i komentarisu ovu utakmicu. 😛😀😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA