≫ 

Hofenhajm i Ajntraht slavili u gostima, Herta jedini domaćin sa pobedom

Nastavljena je nemačka Bundesliga mečevima 29. kola

  • 0
Bundesliga Foto: AP/Tanjug

Odigrane su prve utakmice 29. kola Bundeslige. Niz poraza nastavio je Šalke iz Gelzenkirhena koji je na svom stadionu poražen od Verdera 0:1, što je četvrti uzastopni poraz Šalkea, koji za pobedu u Bundesligi ne zna već 11 utakmica zaredom.

Verderu je važna tri boda doneo pogodak Bitencura u 32. minutu, postignut snažnim i preciznim udarcem više od 20 metara.

Minimalnu gostujuću pobedu ostvario je i Hofenhajm nad Majncom 0:1. Pogodak vredan tri boda postigao je Bebou u 43. minutu, s time da je Zuber u 27. minutu propustio da iskoristi penal za goste.

Ajntraht  je u gostima pobedio Volfsburg 2:1 i prekinuo niz od šest utakmica bez pobede. Josip Brekalo i Marin Pongračić odigrali su celu utakmicu za domaćine koji su bili bolji većim delom susreta, ali su previše promašili. Srpski fudbaler Mijat Gaćinović igrao je u startnoj postavi i zaradio je žuti karton.

Herta jedini domaćin s pobedom

Jedinu domaću pobedu ostvarila je Herta koja je na berlinskom Olimpijskom stadionu svladala Augsburg s 2:0. Dilrosun je doveo domaće u vodstvo u 23. minutu, a pobedu Herte, treću u četiri utakmice nastavka prvenstva, potvrdio je Pjatek u trećoj minuti nadoknade. Marko Grujić bio je starter i odigrao je ceo meč za Hertu.

Bundesliga Foto: AP/Tanjug

Na tabeli vodi Bajern sa 64 boda, ispred Borusije Dortmund koja ima 57, a treći je Bajer iz Leverkuzena s 56 bodova, ali uz utakmicu više od vodećeg dvojca. Utakmicu manje ima i četvrti RB Lajpcig koji je sakupio 55 bodova.

Bundesliga Foto: AP/Tanjug

U zoni za opstanak u Bundesligi je Fortuna s 27 bodova, a predzadnji Verder ima 25. Na poslednjem mestu Paderborn s 19 bodova.

Ovo će kolo biti zaključeno s tri dvoboja u nedelju, a sastaju se: Borusija Menhengladbah - Union Berlin (15.30,) Paderborn - Borusija Dortmund (18.30) i Keln - RB Lajpcig (20.30).

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA