≫ 

UFC će izgubiti više od 100 miliona

Predsednik organizacije Dana Vajt kaže da odustvo gledalaca utiče na prihode

  • 0
UFC 247 Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: AP/Tanjug/Instagram/mirsadbektic

Najpoznatija MMA organizacija na svetu, UFC, jedna je od prvih elitnih organizacija u sportskom svetu koja je nastavila s normalnim funkcionisanjem.

U noći sa subote na nedelju će održati čak četvrti event u maju, ali ih ni to neće spasiti od velikih finansijskih gubitaka.

Predsednik UFC-a Dana Vajt u razgovoru nakon merenja za UFC on ESPN 9 rekao je kako je organizacija zbog zabrane prisustva gledalaca u velikim finansijskim problemima:

- Drugi sportovi i dalje ne znaju hoće li uopšte nastaviti. Mi jesmo, ali bez gledalaca i to je jako teško. Izgubićemo preko sto miliona dolara ove godine. Čak postoje i filmovi koji su snimljeni odavno, ali nisu pušteni. Niko ne želi riskirati gubitke, jer ljudi neće dolaziti gledati ih.

Habib Nurmagomedov, Toni Ferguson, Dejna Vajt Foto: AP/Tanjug

- U istom razgovoru napomenuo je i kako je budućnost vrlo neizvesna:

- Pre tri meseca sam mogao znati odgovore na vaša pitanja, sada to jednostavno ne mogu znati. Sve je neizvesno i ko zna što sutra donosi. Pokušavam uvek biti korak ispred, igrati pametno i strpljivo, ali situacija je totalno nepredvidljiva".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA