Pet izmena? Loše za Barselonu: Setijen nezadovoljan prinudnim promenama zbog korone

Pauza će dok se Primera ne vrati potrajati tri meseca

  • 1
Kike Setjen Foto: Guliver/Denis Doyle/Getty Images

Trener fudbalera Barselone Kike Setijen smatra da pravilo o pet izmena tokom utakmice neće biti od koristi njegovoj ekipi kad se nastavi Primera sredinom juna.

- Naš stil igre omogućava nam da veliki broj svojih susreta rešimo u poslednjih 15 ili 20 minuta utakmice kada su protivnički igrači izmoreni. Sada kada imate mogućnost pet izmena, sumnjam da ćemo biti u prilici da računamo na izmorenost naših protivnika. Ovakvo pravilo će nam škoditi - rekao je Setijen, prenose španski mediji.

Privremeno pravilo o pet, umesto dosadašnje tri izmene igrača donela je FIFA kako bi smanjila mogućnost povreda fudbalera koji su dugo pauzirali zbog pandemije korona virusa, a primenjivaće se do kraja ove kalendarske godine.

Međutim, ograničenje u vezi sa njegovom primenom je da se pet izmena može izvršiti u tri navrata, što znači da treneri bar u dve situacije moraju da menjaju po dva igrača da bi iskoristili sve dostupne izmene.

Video: Ovako su fudbaleri u finalu OFB Kupa slušali himnu: Svi igrači i sudije napravili razmak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma

    31. maj 2020 | 23:46

    Šta kažeš, pa ko tebi brani da uvedes sveže igrače pet protivnik pet ti gde je problem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA