≫ 

Neviđena goleada u Bundesu: Sedam golova za poluvreme, Borusija dala šest!

Dortmund u samom finišu "dodao gas" za demoliranje fenjeraša

  • 0
džejdon sančo Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda dominirali su na gostovanju u Paderbornu gde nisu naišli na jači otpor od rivala iz Severne Rajen Vestfalije, otud je i rezultat bio ubedljiv u korist gostiju - 6:1

Svi golovi viđeni su u drugom poluvremenu, jer su u prvom igrači gostiju bili indisponirani u šansama pred golom Paderborna. Promašivali su Gerero, Azar, velike prilike su to bile, ali nije došlo do panike u redovima gostiju, stvari su "legle" na svoje mesto vrlo brzo u drugom delu meča.

Jadon Sancho Foto: Tanjug/AP

Azar se iskupio za promašaje, pogodio je za 1:0 u 54. minutu, a sve psoel toga bila je rutina za tim Lusijena Favra. Šanse i golovi ređali su se kao na traci.

Na 2:0, samo tri minuta kasnije, povisio je Džejdon Sančo, i jedva je dočekao taj trenutak Englez kako bi ga obeležio dizanjem dresa ispod kojeg je imao majicu sa natpisom "pravda za Džordža Flojda".

Naravno, u pitanju je ubijeni tamnoputi građanin Mineapolisa, zbog čije smrti danima traju veliki neredi u američkim gradovima.

Sančo je postigao i treći gol za Borusiju, njime otklonio sve dileme oko pobednika pošto je Paderborn prethodno "zapretio" iz penala za 2:1.

U poslednjih desetak minuta, domaći tim je potpuno demoliran. Raštimovana odbrana Paderborna delovala je amaterski, a ofanziva Borusije nije popuštala, pa su se u listu strelaca redom upisivali Hakimi (85), Šmelcer (89) i na kraju za het-trik Sančo (91).

Borusija je ovom pobedom ublažila prednost Bajerna na tabeli, ponovo je distanca sedam bodova, dok za Paderborn odavno više nema nade da može izbeći najgori scenario.

Jadon Sancho Foto: Tanjug/AP

Bundesliga, 29. kolo

Borusija M. - Union Berlin 4:1 

(Nojhaus 17, Tiram 41, 59, Plea 81)

Paderborn - Dortmund 1:6

(Hunemejer 72 - Azar 54, Sančo 57, 74, 90+1, Šmelcer 80, Hakimi 85)

Odigrano u petak i subotu

Frajburg – Bajer Leverkuzen 0:1

(Haverc 54)

Herta – Augzburg 2:0

(Dilorosun 23, Pjontek 93)

Majnc - Hofenhajm 0:1

(Sebu 43)

Šalke - Verder 0:1

(Betankur 32)

Volfsburg - Ajntraht Frankfurt 1:2

(Mbabu 58 - Silva 27p, Kamada 85)

Bajern - Diseldorf 5:0

(Jorgensen 15.ag, Pavar 29, Levandovski 43, 50, Dejvis 53)

Ponedeljak

Lajpcig - Keln 20:30

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA