≫ 

Voždovac sa desetoricom nadigrao Mačvu, volej Milosavljevića presudio fenjerašu

Prva pobeda Zmajeva od početka godine

  • 2

Mačva i Voždovac "zatvorili" su 27. kolo Superlige, a pobeda je pripala "Zmajevima", koji su do tri boda stigli sa igračem manje - 1:0.

Strelac jedinog gola na utakmici, za prvu pobedu Voždovca ove godine, i to nakon šest vezanih poraza, bio je Ivan Milosavljević u 85. minutu. Time je gostujući sastav krunisao daleko konkretniju igru u tom delu meča, uprkos brojčanom deficitu kaznio rivala za bojažljivu i bezidejnu partiju.

I pre gola Milosavljevića na mukama je bio golman Šapčana Živković, koji je uz mnogo problema krotio lopte posle udaraca Stuparevića i Živojinovića.

Ipak, nije mu bilo spasa posle volej udarca Milosavljevića kome je lopta perfektno pala na otvoreno stopalo i kao iz praćke ispaljena završila u mreži.

Zanimljivo je da je Voždovac tek pošto je sudija isključio nervoznog kapitena Stojčeva u 52. minutu zaigrao bolje, a domaći se povukli, pa je i gol stigao kao rezultat takvog odnosa snaga. Nije se Stojčev poneo sportski u pomenutoj situaciji, laktom je udario rivala po licu, pa je opravdano sankcionisan direktnim crvenim kartonom.

Pogledajte tu situaciju.

Mačva je tek nakon primljenog gola "proigrala", krenula sa mnogo više energije i elana ka golu gostiju, i malo je nedostajalo da dođe do pozitivnog rezultata. U dve prilike nisu imali ni sreće Šapčani, jednom ih je osujsetio golman gostiju, a drugi put defanzivac Cvetković koji je šut Zelenovića odbio na gol-liniji!

Valja pomenuti i to da du gosti pre gola oštećeni za jedanaesterac posle očiglednog igranja rukom defanzivca Mačve u svom kaznenom prostoru. Uklizavao je, lopta ga je pogodila u ruku, no nije bilo elemenata za najstrožu kaznu, prema mišljenju glavnog arbitra.

"Zmajevi" su pobedom popravili plasman za jedno mesto, preskočili su Mladost, i čekaju naredno kolo na osmoj poziciji.

Za poslednjeplasiranu Mačvu je jedina dobra stvar pandemija i prekid sezone koji je i iznudio odluku FSS da ne bude timova koji će ispasti iz lige.

Za kraj ovog izveštaja, poledajte i najzanimljivije momente sa utakmice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA