Aca Bulić se vraća u srpski fudbal posle 12 godina i dobija funkciju kao Aleks Ferguson

Nekadašnji gazda Železnika i predsednik superligaša u potpuno novoj ulozi

  • 3
Ava Bulić, FK Železnik Aca Bulić sa peharom kupa iz 2005. godine; Foto: MN press

Legendarni predsednik Železnika i nekadašnji prvi čovek Zajednice superligaša Dragan Aca Bulić vraća se u srpski fudbal posle 12 godina odsustva.

Kontroverzni fudbalski radnik, koji se svojevremeno distancirao od fudbala nakon što je ostao bez funkcije u Zajednici, vraća se na velika vrata i to kao trener. Zapravo, Bulić će biti menadžer u Radničkom sa Novog Beograda kojim već godinama rukovodi njegov rođeni mlađi brat Đorđe.

- Nisam još definitivno odlučio, ali 90 odsto, sve oko prvog tima preuzeće Aca Bulić sa svojim stručnim štabom. Prvi pomoćnik biće mu Vlada Tomić, drugi Ivan Komatina, a biće tu još nekolicina stručnjaka - otkrio je Đorđe Bulić u razgovoru za Sportski žurnal.

Zanimljivo, Aca Bulić je vlasnik A trenerske licence.

- On će imati široka, menadžerska ovlašćenja, poput Aleksa Fergusona svojevremeno u Mančester junajtedu. Takvih primera u našem fudbalu nema. Svakako, biće više od običnog trenera. Ostaje samo da preciziramo u kom smeru ćemo dalje da se krećemo - najavljuje Đorđe.

On podvlači da njegovom starijem bratu nije potrebna nikakva reklama.

- Drago mi je što se odlučio na ovaj korak. Mi smo poznata fudbalska porodica, od pokojnog oca pa do Ace i mene. Svi još pamte Železnikovo osvajajnje pehara u kupu 2005. godine - zaključio je Đorđe Bulić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA