≫ 

"Slepi miševi" zapanjeni priznanjem trenera Atalante: Ugrozio je korona virusom mnoge u Valensiji

Neodgovoran potez, smatraju Španci

  • 0
FK Valensija Foto: AP/Tanjug

Fudbalski klub Valensija oglasio se povodom tvrdnji trenera Atalante Đan Pjera Gasperinija da je imao korona virus na martovskom meču Lige šampiona, ali da je ipak bio na klupi svog tima.

Valensija je izdala saopštenje u kom je navela da je Gasperini doveo mnoge ljude u opasnost svojim postupkom.

- Želimo javno da izrazimo zapanjenost zbog komentara trenera Atalante Gasperinija koji su se pojavili u nedelju u italijanskoj štampi, kada je rekao da je dan pre i na dan meča igranog 10. marta na Mestalji, ovaj trener bio svestan simptoma koji podsećaju na korona virus, a da nije preduzeo odgovarajuće mere prevencije. Takav postupak, ako je tako bilo, doveo je u opasnost mnoge ljude tokom boravka u Valensiji - navode iz tabora Slepih miševa.

Oni podsećaju i da je utakmica baš zbog mera zaštite igrana pred praznim tribinama, da bi se ispoštovale zdravstvene mere španskih vlasti.

S obzirom na to da je u Italiji prvi slučaj virusa zabeležen još 20. februara, Gasperinijev potez zbog toga ne mogu da razumeju u španskom klubu.

- Treba zapamtiti da je utakmica igrana pred praznim tribinama baš zto što su stroge mere služile da se spreči rizik od zaraze infekcijom COVID-19, zbog prisustva osoba iz regije, već javno označene kao rizične u to vreme - pišu iz Valensije.

Video: Ekspresan odgovor na drugoj strani, TSC vodi sa 5:1, strelac je Vladimir Silađi

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA