Šta Mađari, Rumuni i Bugari kažu za Regionalnu ligu koju pominje Terzić: Ovo je glavni uslov, ali...

Niko zapravo u regionu ne zna ništa precizno o želji direktora Crvene zvezde

  • 31
Regionalna liga, Infografika Ilustracija: Nikola Jovanović

Samo dan posle osvajanja 31. šampionske titule u Srbiji, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić ponovio je stav da klub sa Marakane ozbiljno razmišlja o regionalnoj ligi.

Prema njegovim zamislima, srpski prvak bi trebalo da učestvuje u zajedničkom takmičenju sa timovima iz Bugarske, Rumunije i Mađarske.

Podsećamo, zbog političkog faktora regionalna liga sa klubovima iz zemalja bivše SFRJ ne dolazi u obzir za crveno-bele.

Telegraf je istraživao kakvo je rasploženje u zemljama koje Terzić vidi kao učesnike u formiranju nove regionalne lige, a opšti utisak je da niko na tim prostorima nema ideju kada će se krenuti u realizaciju te lige.

Mađari bi radije ligu s Hrvatima nego s Bugarima

Mađari kažu da im Terzićeva ideja trenutno nije interesantna.

- Niko od direktora ili predsednika ovdašnjih klubova ne govori o kreiranju neke regionalne lige kakvu spominje gospodin Terzić - kaže za Telegraf Tamaš Huber, novinar mađarskog Nemzeti Sporta.

- Sama ideja stvaranja takve regionalne lige nije loša, ali ne vidim mogućnost da se ona pokrene u narednih pet godina. Prvo, treba sačekati i videti šta će biti sa Super Ligom čije osnivanje najavljuju najbogatiji evropski klubovi. Takođe, tu je i nova BeNe Liga Belgijanaca i Holanđana čije se osnivanje najavljuje. Od tih projekata zavisi sudbina nekih budućih.

Stadion Mađarske, Puškaš Arena, Edinson Kavani Foto: Guliver/Laszlo Balogh/Getty Images

- Moguće je da u aktuelnim tokovima života bude neizbežno stvaranje regionalne lige, koja bi donela veći priliv novca od marketinga, sponzora, TV prava... Ali, milsim da je Bugarska geografski daleko i da bi prednost u nekoj zajedničkoj ligi sa Srbima, Mađarima i Rumunima strebalo da dobiju klubovi iz Hrvatske, Slovenije i Slovačke - poručio je mađarski novinar.

Rumuni: Može, ako budžet bude na nivou Lige Evrope

Što se tiče Rumuna, ni oni do sada nisu čuli za ideju o zajedničkoj ligi sa Srbima i Mađarima.

- Ovo je prvi put da čujem za takvu ideju. Mislim da bi rumunski klubovi bili zainteresovani samo u slučaju da veliki novac bude uključen u njeno formiranje. Ukoliko bi budžet te regionalne lige bio u visini budžeta Lige Evrope, rumunskim klubovima bi bila primamljiva, jer njih zanima samo jedna stvar, a to je novac - kaže nam Amir Kiaraš, novinar rumunskog Adevarula.

Navijač, udarac, Steaua Foto: youtube/On Demand News

- Mislim da je prerano spekulisati da li bi rumunski klubovi napustili tamošnju ligu zarad regionalne. Previše je nepoznatih detalja, ali opet, ako bude puno para, nije nerealno da se to zaista desi - poručio je rumunski kolega.

Bugari: Ako nam ponude neke pare, pristajemo

Kada je reč o Bugarima, ni kod njih niko živi ne spominje Terzićevu ideju, niti se zvanično izjašnjava, ali deluje da su i te kako raspoloženi za formiranje regionalne lige. Prema mišljenju novinara Teodora Borisova, tamošnji klubovi bi rado pristali na igranje regionalne lige.

- Čuo sam za predlog, ali se o tome ovde ništa ne priča. Mislim da bi bugarski klubovi bili zainteresovani za ulazak u regionalnu ligu pogotovo kada bi im bio ponuđen veći novac. Bilo kakav novac da im se ponudi, bolje je i to nego ništa - pragmatično će Borisov.

Dakle, iz svega priloženog vidi se da je regionalna liga o kojoj Terzić priča još uvek poprilično daleko i čini se da će još mnogo vode proteći Dunavom dok se regionlana liga u slivu ove velike reke zaista oformi.

Pogledajte i kako bi mogla da izgleda ovakva potencijalna regionalna liga i koji bi klubovi bili učesnici:

Regionalna liga, Infografika Ilustracija: Nikola Jovanović

(M. Zdravković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • seljo

    1. jun 2020 | 19:53

    ovo se zove mlacenje prazne slame

  • fudbalski ne strucnjak

    1. jun 2020 | 20:03

    ko uopste kaze da bi uefa odobrila tu ligu.kada bi se utakmice igrale.domace prvenstvo i kup,evropski kupovi,plus utakmice nacionalnog tima za pojedine igrace.znaci tri utakmice nrdeljnoi

  • Nista novo

    1. jun 2020 | 15:47

    Doktor Terzic prodaje maglu kao i obicno! Nit je ko cuo nit iko razmislja o toj ligi sa nama ... lupetanje u prazno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA