≫ 

Tri scenarija za završetak Lige šampiona i naznak kad bi Zvezda mogla da krene u kvalifikacije

Konačna odluka je najavljena za 17. jun

  • 0
FK Rad - FK Crvena zvezda Fudbaleri Zvezde idu na duži odmor; Foto: Marko Jovanović

Neizvesnost oko završnice Lige šampiona poprilično koči i kvalifikacije za sledeću sezonu u kojima treba da učestvuje i novi-stari srpski šampion Crvena zvezda.

Izgleda da je Istanbul odustao od organizacije finala jer ne vidi interes da bude domaćin utakmicama na praznom stadionu, dok UEFA ima rok da do 17. juna odluči o formatu i načinu na koji će elitno evropsko klupsko takmičenje biti privedeno kraju.

Ideja je nekoliko, a izgleda da ona prvobitna o kompletnom igranju svih utakmica na tri-četiri dana više ne dolazi u obzir jer postoji strah od drugog talasa pandemije u avgustu.

Najverovatnija opcija je da se završi osmina finala, tačnije da se kompletiraju parovi četvrtfinala i da se onda igra jedan meč, bilo na neutralnom terenu, bilo da se izvlači žrebom ko će biti domaćin. Pitanje je međutim koji bi grad prihvatio da se igra kod njih, pogotovo što se bi to bile utakmice bez publike.

Zato je možda verovatnije da se četvrtfinale LŠ igra na dva meča i da onda da usledi F4 u jednom gradu, kao u košarkaškoj Evroligi.

To bi mogao da bude Lisabon, gde bi timovi igrali mečeve polufinala u sredu 26. maja, a zatim i finale 29. a osim prestonice Portugalije, alternativa je i Minhen jer u UEFA smatraju da su Nemci najpogodniji da to organizuju.

Postoji i varijanta top 8 u jednom gradu, gde bi se za dve nedelje od polovine avgusta odigrao finalni turnir nokaut faza, ali je to manje verovatno. Taj bi format mogao da bude ostavljen za Ligu Evrope koja treba da organizuje 27 utakmica.

I na kraju dolazimo do Crvene zvezde. Zbog kašnjenja završetka ove sezone u Ligi šampiona izvesno je da grupna faza neće početi pre sredine oktobra. To znači i da bi kvalifikacije u kojima učestvuje i srpski šampion mogle da budu igrane tek u septembru, umesto početkom avgusta, kako se najavljivalo pre nekoliko nedelja.

Ipak, definitivne termine dobićemo 17. juna, a u mnogome će o njima odlučivati i tok pandemije korona virusa, a ne samo UEFA.

Video: Deki se dohvatio megafona i poveo navijanje: Ne stajemo na ovome, idemo dalje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA