≫ 

Koja funkcija čeka Sašu Ilića u Partizanu i u kom smeru idu pregovori u Humskoj?

Prvi korak je napravljen pojavljivanjem legende na stadionu, sada treba preći na naredni

  • 30
Saša Ilić, FK Partizan, Miloš Vazura, Vladimir Vuletić Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović
Saša Ilić, FK Partizan, Miloš Vazura, Vladimir Vuletić Saša Ilić u loži na stadionu Partizana na poslednjoj utakmici protiv Mladosti iz Lučana; Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Povratak Saše Ilića u Partizan, posle subotnjeg pojavljivanja u svečanoj loži sa čelnicima kluba, na meču crno-belih sa Mladošću iz Lučana, svakako je izvestan, ali o njegovoj eventualnoj ulozi u budućnosti dve strane tek treba da diskutuju i zajednički pronađu poziciju na kojoj će legenda najviše moći da doprinese.

Prvi korak je svakako i najbitniji, a to je činjenica da je Ilić, posle nekoliko meseci izbegavanja, prihvatio poziv da dođe u svoj klub i u tome nije bio usamljen. Jer se, pored Ivice Ilieva koji je aktivni član sportskog sektora, još nekolicina bivših igrača, poput Danka Lazovića, Marka Lomića, od ranije i Zvonimira Vukića, našla u svačanoj loži, samo ne na tako istaknutom mestu kao legendarni kapiten.

Ta činjenica upravo navodi da je Iliću namenjena važna uloga u budućnosti, o kojoj će, uz asistenciju čelnika, u velikoj meri sam odlučivati. Još iste večeri, pošto je javnost obznanila činjenicu da se “Saša vratio u svoj klub”, počele su spekulacije šta mu je to namenjeno, shodno tome da je pre tačno godinu dana odbio mesto sportskog direktora.

U “moru” nagađanja, post Ilićevog bivšeg saigrača Milivoja Ćirkovića, na jednoj od društvenih mreža, u kome mu namenjuje mesto potpredsednika za sportska pitanja, samo je dolio ulje na vatru, iako nije imao realno utemeljenje. Bez obzira na činjenicu da postoje još dva upražnjena mesta na pomenutoj funkciji. Pre svega zbog činjenice da je potpredsednička funkcija u Partizanu više “politička”, čak i sa prefiksom “za sportska pitanja”, te zahvata mnogo više angažovanja na različitim poljima, sportsku diplomatiju, i nije samo puko bavljenje samom ekipom i sportskim sektorom.

Saša Ilić, FK Partizan Fotografija sa oproštajne utakmice Saše Ilića u Humskoj pre godinu dana; Foto: MN Press

Takođe, po Statutu kluba, uloga potpredsednika u Partizanu je sama po sebi – volonterska i ta stavka je nepromenljiva. A, verovatno niko u Humskoj ne želi da Saša Ilić, ukoliko odluči da “zamrzne” ulogu selektora u mlađim kategorijama FSS, dođe u klub i radi bez plate.

Otuda, po logici stvari, Iliću bi bila namenjena uloga u sportskom sektoru kluba, gde mu, shodno godinama igračkog iskustva i držanja fudbala “u malom prstu”, ne bi trebalo mnogo vremena ni da pohvata konce i doprinese klubu u punom kapacitetu.

Da li će to biti sa mesta sportskog direktora (i dalje upražnjeno), člana sportskog sektora, koji radi u službi prvog tima, člana stručnog štaba ili nešto treće – o tome Ilić i čelnici kluba tek treba da diskutuju i nađu najbolje rešenje.

Pride, ne treba zaboraviti ni činjenicu da je Saša započeo trenersku edukaciju (aplicirao za PRO licencu) i posao u Fudbalskom savezu Srbije i da, pre konačne odluke u vezi sa pozivom iz Humske, mora da preseče i tu vrpcu.

Vrata njegovog Partizana su širom otvorena, zapravo, uz sve razlike u mišljenjima, nikada nisu ni zatvarana, i ne postoji nikakav pritisak ili nametanje u vezi sa budućim angažovanjem, sve je u njegovim rukama.

Za početak, načinjen je taj prvi korak – Saša je došao, pozicioniran je tamo gde i pripada – u centralnoj loži, na centralnom mestu i samo njegovo pojavljivanje (naravno, i ostalih gore navedenih bivših igrača) je velika stvar za Partizan u teškim vremenima kada je klubu neophodno jedinstvo.

Video: Ilić posle duže vremena odsustva ponovo je u Humskoj

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CHF

    1. jun 2020 | 15:25

    Vuletić će da napravi ugovor da Sale bude u Partizanu i ništa da se ne pita

  • 🏴‍☠️

    1. jun 2020 | 17:42

    Nadjes legendu kluba i sakrijes se iza njega. Nastavis sa mutnim poslovima a oci zamazes jednim Saletom. Pametan potez debeljuce.

  • Aleksandar

    1. jun 2020 | 15:05

    Jahaci epokalipse. Ceka ih katanac,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA