Stanković u društvu Manćinija i Simeonea: Nastavlja tradiciju čuvene generacije Lacija kao trener

Trener Crvene zvezde osvajanjem titule ušao u probrano društvo igrača koji su 2000. godine Laciju doneli poslednju titulu

  • 2
FK Lacio 2000, Dejan Stanković Foto: Guliver/Claudio Villa /Allsport

Dejan Stanković je ušao u probrano društvo Zvezdinih velikana osvajanjem titule i kao igrač i kao trener, ali je dao i doprinos zanimljivoj karakteristici igrača iz legendarne šampionske generacije Lacija iz 2000. godine, od kojih su mnogi danas treneri.

Stanković je postao šesti igrač iz ove generacije Lacija koja se pre 20 godina okitila titulom u Italiji. Pored njega, pre toga su trofeje kao treneri podizali Roberto Manćini, Dijego Simeone, Matijas Almeida, Simone Inzagi i Serđo Konseisao.

Dijego Simeone je sa Atletiko Madridom osvojio dve Lige Evrope, dva Superkupa Evrope, kao i titulu u Španiji i pehare Kupa i Superkupa ove zemlje.

Roberto Manćini je kao trener osvojio Premijer ligu sa Sitijem, kao i FA kup u Engleskoj sa istim timom i jedan Komjuniti šild (Super kup). Tri puta je bio šampion Italije sa Interom, sa kojim je osvojio i četiri kupa i dva Super kupa, a ima i pehar Kupa Turske sa Galatasarajem.

Simone Inzagi je sa Laciom kao trener osvojio Kup 2019. godine, dok je osvojio sa istim timom i dva Super kupa Italije.

Serđo Konseisao je kao trener osvojio dva trofeja sa Portom, titulu u Portugaliji i Super kup ove zemlje.

Matijas Almeida je sa Deportivom iz Gvadalahare osvojio titulu prvaka Meksika, dva Kupa i jednu KONKAKAF Ligu šampiona.

Pored njih, u trenerske vode iz te čuvene generacije lacija otišli su Siniša Mihajlović, Alesandro Nesta, Stefano Lombardi, Paolo Negro, Fernando Kouto i Fabricio Ravaneli, ali se do sada nisu okitili peharom.

Video: Deki se dohvatio megafona i poveo navijanje: Ne stajemo na ovome, idemo dalje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA