≫ 

Poništen tender za izgradnju nacionalnog stadiona u Srbiji

Glavni krivac za to je pandemija korona virusa

  • 27
Fudbalska reprezentacija Srbije, Ljubomir Fejsa, Uroš Spajić, Andrija Živković Foto: MN Press

Vlada Srbije odustala je od finansiranja nacionalnog stadiona usled krize prouzrokovane pandemijom korona virusa, tvrdi "Insajder."

Pomenuti portal ističe da im je iz kancelarije Programa ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) potvrđeno da Vlada Srbije nije u mogućnosti da preuzima nove finansijske obaveze, usled čega je tender za izradu dokumentacije za dizajn novog nacionalnog fudbalskog stadiona poništen.

Tender je raspisan krajem oktobra 2019. godine, a prethodno je u junu formirana i Radna grupa koja je trebalo da prati realizaciju projekta teškog 250 miliona evra.

Osim što bi na njemu igralo nacionalni tim, planirno je da Srbija uz novi nacionalni stadion uđe u kandidaturu za SP 2030. godine.

- Sport odavno više nije samo sport, to je i veliki biznis. Mi smo se kandidovali zajedno s Rumunijom, Bugarskom i Grčkom da budemo domaćini i svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine. Zato nam je i potreban stadion odgovarajućeg kapaciteta - rekao je u aprilu 2019. godine ministar finansija Siniša Mali.

Podsetimo i da je izgradnja stadiona trebalo da krene sredinom 2020. godine, ali je korona virus očigledno zadao veliki udarac samom fudbalu u Srbiji.

Video: FSS ulaže novac od Linglonga u VAR, objavljeno za šta su glasali Zvezda i Partizan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MUKTE

    1. jun 2020 | 20:45

    prvo trebas da imas ozbiljan fudbalski savez zatim kvalitetan tim koji nije u rangu trece lige a tek onda stadion.kako stvari stoje njima je i livada dosta

  • mihailovic

    1. jun 2020 | 21:38

    Neodgovorno je graditi nov nacionalni stadion umesto da se postojeca Marakana,stadion Partizana ali i OFK Beograda kvalitetno renoviraju novim toaletima,novim shop buticima zadrzati postojecu arhitekturu,konstrukciju stadiona svih navedenih stadiona ali prosiriti kapacitete mesta za sedenje,jace reflektore,moderne prostorije,svlacionice,toaleti,shop-butici.. OFK stadion kome je trenutni kapacitet posle postavljanja plastičnih sedišta, za oko 19 000 gledalaca moze renovirtri i prosiriti duplo sa jos 19.000 stolica sireci zapreminu i kapacitet svih strana tribina sto bi tada kapacitet stadiona se prosirio na 38.000 gledalaca. Sve strane tribina stadiona OFK Beograda bi bile krovom pokrivene tako da nijedan gledalac nebi kisnuo kad kisa pada.. Stadion Partizan ima 32.710 mesta za sedenje bi se morao prosiriti da totalni kapacitet bude najmanje 60.000 mesta za sedenje istovremeno da sve 4 tribine stadiona krovom budu pokrivene tako tako da nijedan gledalac nebi kisnuo kad kisa pada.. Stadion Crvene Zvezde 70-ih godina imao je kapacitet 100.000 zahvaljujuci da je severna i juzna tribina bila za stajanjei danas je smanjen kapacietet stadiona Crvene Zvezde na 51.755 mesta za sedenje sto smatram da je nedopustivo. Stolice moraju biti zamenjene sa par centimetara uze u sirini tako da se prepravi da stadion Crvene Zvezde bude bar na 90.000 mesta za sedenje uz to da se krov dopuni na sve 4 strane tribina tako da tako da nijedan gledalac nebi kisnuo kad kisa pada.

  • ivan s

    1. jun 2020 | 19:23

    Cenim da bi tu i onaj patriota iz R. Srpske trebao da se ugradi, barem neke pristupne ceste i tako to....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA