≫ 

Mrkela o prelaznom roku Zvezde: Brandao, Tedić i za koga su to crveno-beli nedavno odbili ponude

Kakav je plan crveno-belih na leto?

  • 24

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela gostovao je na TV Arena Sport, u emisiji "Analiza kola", gde je govorio o aktuelnom stanju u redovima novog-starog šampiona Srbije!

Najviše o prelaznom roku koji očekuje crveno-bele uskoro i koji će biti drugačiji od ostalih zbog pandemije korona virusa.

- Ovaj prelazni rok će biti drugačiji od svih zbog toga što nemam jasnu situaciju kada počinju kvalifikacije i uopšte prelazni rok. Radiće se u skladu sa zemljama koje uzimaju igrače iz Srbije. Te zemlje uglavnom nisu ni počele šampionate. Tek kada shvatimo šta je njihov plan, mi ćemo znati kakav će biti naš prelazni rok - rekao je Mrkela i dodao:

- U planu je da se rastereti igrački kadar i da ne bude veći od 25-26 igrača. Razgovarao sam sa Terzićem. U narednom periodu bismo trebali da imamo drugačiji pristup kada je u pitanju struktura igrača. Koliko bi igrača trebalo da su stranci, koliko domaći igrači. Nije još donesena definitivna odluka.

Priznao je Mrkela i da je Zvezda imala ponude ovog proleća za nekolicinu fudbalera.

- Imali smo konkretne ponude pred kraj preleznog roka za Njegoša Petrovića krajem februara. Imali smo i pre neki dan ponudu za Matea Garsiju. On je fudbaler Zvezde i time što je Zvezda odbila ponuda jasno govori kakav je njegov status u Zvezdi.

- Uvek su interesantni mladi igrači, imaju najveću tržišnu vrednost. Nikolić i Gavrić, najveće interesovanje vlada za njih. Voleo bih da je situacija u našem fudbalu drugačija, ali najveći deo prihoda se ostvaruje prodajom igrača. Mi svake godine moramo da prodajemo najbolje igrače. Takav slučaj je i sa Petrovićem, Gavrićem i Nikolićem.

Dejan Stanković, Mitar Mrkela

Foto: Marko Jovanović

O potencijalnim novajlijama Mrkela ima jasan stav.

- Ima mnogo igrača koji se pominju u medijima i koje uopšte nismo ni pratili i koji nisu u opticaju da dođu. Većina natpisa ne odgovara istini. Brandao? To ime mi ništa ne znači. Tedić? Nije realno! Da se razumemo, Tedić je odličan igrač i voleo bih da ga vidim u Zvezdi, ali on je igrač Mančester Sitija i ta priča je nerealna.

- Pojačanje se dovode u skladu sa željama trenera i potencijalnim odlascima. Razgovarao sam sa Stankovićem o mogućim pojačanjima. Imamo neku sliku, ali ćemo u narednom periodu znati kako će sve to izgledati. Igrači koji su na skeneru Zvezde su najbolji igrači iz lige. Ti igrači u poslednjoj godini su doneli Zvezdi fantastiče stvari. Tu mislim na Alesku Vukanovića koji je dao gol Jang Bojsu i Partizanu. Tu je i Vulić... Jedan od prioriteta Zvezde jesu igrači iz naše lige.

Govorio je Mrkela i o prethodnom prelaznom roku za koji mnogi navijači crveno-belih smatraju da je morao bolje da se odradi.

Mitar Mrkela

Foto: Marko Jovanović

- Kada se pravi prelazni rok, cilj je da se dovedu igrači koji će napraviti rezultat i doneti protit klubu. Mislim da smo sa tog aspekta dobro odardili prelazni rok. Doveli smo igrače koji su nam pomogli da uđemo u LŠ.

- Mislim da neki igrači nisu ostavili utisak kakav smo očekivali. Od nekih igrača se više tražilo, nisu pružali dobre utakmice i kasnije su upali u krizu. Druga stvar, gde smo naporavili grešku jeste to što smo ostavili preveliki broj stranaca. Mnogi od njih nisu uspeli da kroz redovne utakmice podignu svoju formu, jer su mogla samo četvorica da igraju u SL.

Video: Mrkela: Superliga da se smanji na 10 klubova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Borko

    1. jun 2020 | 21:57

    Nemojte slučajno da prodajete Gavrića Jedini vrhunski potencijal posle Grujića u zadnjih 15 godina

  • Zoki

    1. jun 2020 | 23:04

    Nema nam spasa sa tobom i Terzicem. Jedini spas za nasu C. Zvezdu je privatizacija . Ovi ce vecito praviti kombinacije dovoditi Van La Pare i slicne kante, prodavace mlade bisere za sicu u odnosu na kcalitet.

  • Mirjana

    1. jun 2020 | 22:02

    Mrkela idi ti doslo je do zasicenja, a ima I sposobnijih koji ce zadrzati Zvezdinu decu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA