≫ 

Italijani otkrili koja utakmica otvara nastavak prvenstva

Prvo će se odigrati zaostale utakmice 25. kola

  • 0
FK parma - FK Torino Foto: AP/Tanjug

Italijansko fudbalsko prvenstvo, Serija A,  koje je prekinuto zbog pandemije korona virusa 9. marta nastavlja se u subotu 20. juna s dve preostale utakmice 25. kola, a prva će biti između Torina i Parme, objavila je talijanska liga.

Taj datum za nastavak prvenstva još je u četvrtak službeno objavio italijanski ministar sporta Vinćenco Spadafora, a Liga je u ponedeljak objavila kalendar sa 12 kola do kraja sezone, kao i četiri preostale utakmice 25. kola.

Prema kalendaru zadnje 38. kolo će se igrati u nedjelju 2. avgusta.

Prva utakmica 20. juna biće utakmica između Torina i Parme u 19,30 sati, a nakon toga slede Vérona-Caljiari u 21,45 sati.

Drugi dan igraju Atalanta i Sasuolo u 19,30 sati, a Inter i Sampdorija u 21,45 sati.

Utakmice 26. kola igraće se odmah nakon toga s utakmicama raspoređenim od ponedeljka 22. juna do srede 24. juna.

Da bi se sezona mogla završiti kako je isplanirano klubovi će morati igrati utakmice preko nedelje i preko vikenda, odnosno 124 utakmice u 44 dana.

Još je ostalo isplanirati kada će se igrati utakmice italijanskog Kupa. Prema željama ministra sporta zadnje utakmice Kupa treba da budu odigrane pre početka nove sezone.

Uzvratne utakmice polufinala između Napolija i Intera te Juventusa i Milana trebale su se igrati 13. i 14. juna ili 12. i 13. juna. Finale je bilo na rasporedu 17. juna u Rimu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA