≫ 

Zvezdin direktor jasan: Maksimalno 12 klubova u Superligi, možda čak i 10

Barem je takvo mišljenje Mitra Mrkele

  • 7

Kao što je poznato, Superliga Srbije će od naredne sezone imati rekordnih 20 klubova usled situacije koju je izazvala pandemija korona virusa! Naravno, ako ne računamo zajedničku ligu u kojoj smo u sezoni 1999/00 imali čak 21 tim!

Za mnoge previše, a među njima je i sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela koji bi ligu bukvalno "prepolovio."

- Tu se Zvezda zalagala za manje klubova. Mnogi klubovi na terenu nisu mogli da izbore rezultat. Izašlo se u susret tim klubovima, a moje mišljenje je da u što kraćem vremenskom roku liga treba drastično da se smanji. Da se broj klubova prilagodi kvalitetu i da se što pre susretnu klubovi koji imaju sličan kvalitet. Maksimalno 12 kolubova, moje mišljenje čak i 10 - rekao je Mrkela za TV Arena Sport.

Podsetimo, Mrkela je u emisiji na pomenutoj televiziji govorio i prelaznom roku crveno-belih, odnosno za koga su nedavno odbili ponudu i kakav je plan na leto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srle

    1. jun 2020 | 22:51

    A zašto je onda Zvezda glasala za 20 klubova jel se zna ko je ko u tom klubu

  • Radovan

    1. jun 2020 | 23:46

    Treba da bude liga od 16 ekipa. Uvesti kvotu za broj Beogradskih klubova. Ali treba uvesti i dodatno takmicenje zbog fonda utakmica, npr Liga-Kup, gde bi bilo proslogodisnjih prvih sedmoplasiranih i osvajac kupa, u formi skracene lige sampiona, znaci 2 grupe po 4 ekipe, polufinale i finale. I to da se odrzava iskljucivo u gradovima sa stadionom koji ce da budu projektovani kao buduci regionalni fudbalski centri, da bi se tim klubovima finansijski pomoglo, svake godine drugi grad npr. Nis, Kragujevac, Novi sad, Krusevac, Smederevo, Zrenjanin, Subotica itd. Znaci 15 utakmica ukupno, za 2 nedelje moze da se odigra pred pocetak nove sezone, taman da se uigraju pred kvalifikacije.

  • G...

    2. jun 2020 | 00:13

    Glasaju za 20 a kazu 12 do 10 bi trebalo liga da ima. U kosarci kazu sve bi osvojili pa i aba a onda glasaju za prekid. Cirkus se nastavlja i opet sve i krug.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA