≫ 

Širi se globalni protest koji je buknuo u SAD: Igrači Liverpula klečali za ubijenog Afroamerikanca!

"Redsi" ujedinjeni u borbi protiv rasizma

  • 6
fk liverpul Foto: twitter/fc liverpool

Ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu ujedinilo je svet u revoltu protiv rasizma, u SAD-u danima traju masovni protesti i nasilje, a upečatljiv prizor sada je poslat i sa centra čuvenog "Enfilda" u Liverpulu.

Fudbaleri engleskog kluba i lidera Premijer lige pre treninga u ponedeljak poslali su poruku Americi i svetu simboličnim klečanjem, svi kao jedan dali su doprinos da se i njihov glas čuje u borbi protiv represije nad Afroamerikacima u Americi.

Liverpul je na svojim društvenim mrežama sliku ujedinjenog tima poslao u svet uz geslo "jedinstvo je snaga".

Klečanje kao vid nenasilnog otpora i revolta globalno je prepoznat pošto je na taj način pre tri godine NFL igrač Kolin Kapernik protestovao protiv policijske represije i nasilja prema Afroamerikancima u SAD. Kapernik je tada pokrenuo nacionalni protest protiv rasizma i policijske brutalnosti tako što je kleknuo tokom intoniranja američke himne na utakmicama.

Pre igrača Liverpula i brojni bundesligaški fudbaleri su porukama i sloganima tokom utakmice stali na stranu Afroamerikanaca, odali počast preminulom Flojdu, a osim njih revolt i gnev su iskazali i najveći sportisti SAD, među kojima su Majkl Džordan, Lebron Džejms i ostala NBA imena.

Video: Telegraf u Njujorku: Opljačkane prodavnice Dolče i Gabana i Šanel,demonstranti ispraznili rafove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ok

    2. jun 2020 | 08:42

    Kad ubiju belca nije rasizam, kad ubiju crnca onda jeste, na Yt postoji kanal americke policije koja nijednom nije uradila nesto bez razloga, svaki video sa covekom crne puti se zavrsi kobno, jer se oni uvek opiru hapsenju. Tako se i ovaj opirao, pustis lepo da te uhapse ako si cist i izadjes. Al svi znamo da nisu cisti.

  • Zeljko PSG ex JSO

    2. jun 2020 | 12:16

    E ovi luzeri!?

  • Гидри

    2. jun 2020 | 09:31

    Зашто нико никада није клечао за малом Милицом Ракић, или мучки убијеним у Гораждевцу....? Глобалисти су чудо, јако паметно усмеравају наиван народ. На страну што је свака насилна смрт најгоре зло, Клинтонистичко Сорошева клика пажљиво бира шта и када треба употребити за њихове циљеве... Само тако треба посматрати СВЕ догађаје од глобалног значаја...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA