≫ 

Bura u hrvatskom fudbalu: Klub sa stranim kapitalom udario na Savez posle "krađe" u Kupu

Iz Osijeka grme na Šukera i fudbalsku organizaciju pošto je taj klub eliminisan od Rijeke posle velikog preokreta u režiji glavnog sudije

  • 0
Fudbaleri Osijeka Foto: youtube/nk osijek

Osijek i Rijeka odigrali su uzbudljivu utakmicu u polufinalu hrvatskog Kupa, Rijeka je na kraju dobila meč 3:2, i to psole veleobrta nakon 0:2, ali i krajnje spornih sudijskih odluka, koje su, ruku na srce, i dovele do ovakvog ishoda. 

Iz Osijeka, kluba koji je pod patronatom vlade Mađarske, dan kasnije "grme" na Savez i predsednika HNS-a Davora Šukera, ukazuju na očigledne propuste i greške glavnog sudije koji je na 0:2 neopravdano isključio igrača gostiju, a na 1:2 svirao krajnje diskutabilan penal za Rijeku.

Grogirane goste, Rijeka je dotukla i trećim golom, a nakon meča, u kojem je bilo i fizičkog obračuna igrača, usledila su saopštenja povodom burnog duela.

Iz Osijeka su najavili konkretne korake putem kako bi zaštitili svoje interese u hrvatskoj ligi.

Putem zvaničog sajta oglasio se predsednik kluba Ivan Meštrović koji je tek ukratko ovu situaciju prokomentarisao rečima da će "Osijek sagledati sve mogućnosti u zaštiti svojih interesa" i dodao da je "u pitanju skrnavljenje svega što se pozitivno radilo i radi u osječkom klubu kao i svega onoga u čemu NK Osijek doprinosi hrvatskom fudbalu".

- Sigurno nećemo gledati skrštenih ruku na ovo što nam je napravljeno - kaže se u poruci prvog čoveka NK Osijek.

Utakmicu na "Rujevici" analizirao je i sudijski ekspert Mario Strahonja koji je presudio da je glavni arbitar žestoko oštetio Osiječane.

Video: Marjan Marković o iskustvu u Istri

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA