≫ 

Blater kivan na zemljaka: Infantino je megaloman, fudbal je pretvorio u mašinu za pravljenje novca

Sep Blater razočaran kako aktuelni šef FIFA vodi tu organizaciju

  • 0
Sep Blater Foto: AP/Tanjug

Bivši predsednik Svetske fudbalske organizacije (FIFA) Sep Blater oštro je kritikovao svog zemljaka i naslednika na toj funkciji Đanija Infantina koga je nazvao megalomanom zbog načina na koji vodi "najveću fudbalsku firmu" na svetu.

Podsetimo, Blater je neslavno završio svoj mandat na poziciji predsednika FIFA koji je trajao dugih 17 godina, optužen je za korupciju potom i smenjen 2015. godine, a Infantino je preuzeo rukovođenje organizacijom.

Vremešni Sep ocenjuje da svaki novi projekat koji psolednjih godina inicira FIFA ima megalomansku crtu.

- Čini mi se da Infantino time želi da utaba put ka novom predsedničkom mandatu - izjavio je Blater za švajcarsku agenciju "Keystone-ATS".

Đani Infantino i Geret Bejl, FIFA Svetsko klupsko prvenstvo 2018 Predsednik FIFA Đani Infantino i fudbaler Reala Geret Bejl Foto: Guliver/Getty Images/Francois Nel

- Želi da pretvori fudbal u veliku mašinu za pravljenje novca. Želi da svega bude bude više. Svetsko prvenstvo sa 48 reprezentacija, "projekat Goal" kojiej preimenovan jer želi tri puta veći novac. Veće Svetsko klupsko prvenstvo, sa 24 ekipe, čak je i ženski Mundijal proširio sa 24 na 32 tima. To nije moguće, to je teško izvesti.

Blater je siguran da Infantino vodi fudbal u totalno pogrešnom pravcu.

- Igra se sa sobom jer je opsednut sobom. Postao je megaloman. U svojoj aroganciji on se više ne obraća predsednicima orgaizacija, već samo šefovima država.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA