≫ 

Savo pred prvo od tri "finala sezone": Kup je dao život Partizanu kao klubu

Crno-beli u sredu igraju četvrtfinalni meč Kupa Srbije protiv Radnika

  • 2
Savo milošević Foto: youtube/FK Partizan Beograd

Kreće "ono pravo" za Partizan, napad na trofej od kog živi klub poslednjih godina, kako je Kup takmičenje okarakterisao trener crno-belih Savo Milošević.

Četiri uzastopne godine Partizan je na Kup tronu Srbije, trofeji se nižu, a peti bi legao kao "melem" na prvenstvenu ranu i ove godine. Zato je imperativ po klub iz Humske ofanziva na Kup koja, nakon "restarta" sezone, kreće iz Surdulice protiv Radnika u četvrtfinalu (sreda, 17:30)

- Ušli smo odmah na početku u ritam sreda - subota/nedelja. Biće jako teško. Prva utakmica posle pauze (Mladost) protekla je dobro po nas, uz dobar rezultat nije bilo ni povreda, što je bila i najveća briga pred nastavak sezone. Sada dolazi Kup, takmičenje koje nas najviše interesuje. Nadam se da nas čekaju tri utakmice uz finale. Kup je specifično takmičenje, ne samo ovde, nego i u svetu, moramo napraviti maksimalnu analizu, počevši od sutra. Svaka utamica na strani je na svoj način komplikovana. Rekao sam već da će uslovno rečeno manje ekipe tražiti šansu za Evropu kroz Kup i moraćemo da damo maksimum i da pokažemo dobre stvari na terenu ako želimo rezultat već sutra.

Radnik?

- Otkad sam ja ovde i pre toge, jeste bio nezgodan rival, ali ništa posebno u odnosu na druge. Svaki je nezgodan ako se opustite i ne shvatite ga ozbiljno. Moja ekipa generalno ima problem ako koncentracija nije na nivou, tada možemo da imamo problem sa svakim. U suprotonom se ne plašim nikoga, to su stavari o kojima pričamo poslednjih dana, radimo na njima. Ključna stvar je da od starta budemo koncentirsani.

Kup utakmice su poseban motiv, od nastavka sezone želja je bila da se liga arhivira.

- Logično se nameće da je kup prioritet u ovom periodu s obzirom da u prvenstvu nemamo šanse osim tog drugog mesta. Kup je dao život Partizanu kao klubu, i ove godine je to bitno takmičenje za nas. Moramo da razmišljamo od utakmice do utakmice, moramo da idemo od jedne do druge. Ne smemo ligu da arhiviramo jer nismo obezbedili drugo mesto. Pred nama su krucijalnih deset dana, svi moramo biti moblilisani kao jedan ukoliko želimo da izađemo iz ovog perioda živi.

Na pitanje novinara gde bi voleo da se odigra eventualno finale, u kojem, naravno, očekuje Partizan, Savo je rekao da bi voleo da to bude Subotica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA