≫ 

Zvezda za tri minuta "slomila" Inđiju: Drama u finišu, ali crveno-beli u polufinalu Kupa!

Na dva koraka od duple krune

  • 41

Foto: Telegraf.rs

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Srbije pobedom nad ekipom Inđije u gostima 2:1. Strelci za crveno-bele bili su Mirko Ivanić i El Fardu Ben, a za Inđiju Mihailo Jovanović.

Crnogorski internacionalac i momak sa Komorskih Ostrva su dobru igru preneli iz prvenstvenog meča protiv Rada.

Zvezda je meč rešila za tri minuta u prvom poluvremenu, kada su Ivanić i Ben asistirali jedan drugom za dva pogotka glavom.

Time je hrabra Inđije presečena i od tih pogodaka gosti su prokrstarili do pobede i plasmana dalje. Izbegli su sudbinu februarskog okršaja sa Inđijom kada su jurili zaostatak i na kraju remizirali 1:1.

Foto: Telegraf.rs

Sve je na početku i "mirisalo" na takav ishod jer je Inđija bila za nijansu bolja. Zvezda je napadala, ali ni "zeleni" nisu bili u "bunkeru".

Bastajić i Čermelj su izlazili napred, Mihajlov je pozadi dobro "krpio" rupe koje su igrači Dejana Stankovića pokušavali da probiju iz sredine, a onda i sa levog krila i prvih dvadesetak minuta je bilo ujednačeno bez mnogo prilika.

Video: Jovanović smanjio zaostatak, ali nedovoljno za Inđiju

U 22. minutu Čermelj je posle kornera šutirao glavom i imao opasnu šansu pored Milana Rodića, ali je zakucao loptu od zemlje i Borjan je odbranio.

Tri minuta kasnije zapretio je i Brana Ilić koji se našao u duelu sa Degenekom, okrenuo ga i šutirao po zemlji. Borjan je i to odbranio i od tada kreće bolja igra gostiju.

Foto: Telegraf.rs

Ben je u 29. minutu promašio najbolju priliku za Zvezdu, tako što je prošao kroz sredinu i nekoliko igrača Inđije i šutirao malo pored stative slabijom desnom nogom.

To je bio uvod u ono što će se desiti u 35. minutu. Petrović je na desnoj strani oduzeo loptu, dodao je do Bena, a ovaj podigao na suprotnu stativu za Ivanića.

Mirko je glavom pogodio malu mrežu iz teške situacije i Zvezda je povela 1:0. Samo tri minuta kasnije već je bilo 2:0.

Video: Ivanić pogodio za vođstvo Zvezde u Inđiji

Ovog puta je Ben dobio loptu na volej sa 16 metara, blokiran je, lopta je stigla na levo krilo gde je bio Ivanić, vratio je centaršut u kazneni prostor, golman Miloje Preković je sporo istrčao da izboksuje loptu i Ben je glavom sproveo u mrežu.

Do kraja prvog dela igre, opasan šut je imao i Njegoš Petrović koji je sa više od 30 metara poslao jaku parabolu, lopta je otišla visoko, propala, ali prošla iznad prečke.

U međuvremenu se desio i sukob na terenu u kom su učestvovali Milan Pavkov i Nemanja Vidić posle duela pred golom Inđije.

Video: El Fardu Ben glavom postiže gol za vođstvo od 2:0 protiv Inđije

Meč je zbog gužve na terenu prekinut na nekoliko minuta, ali se situacija smirila, a Zvezda je na poluvreme otišla u daleko boljoj situaciji nego Inđija.

Drugo poluvreme je počelo slično kao i prvo. Igrači Inđije nisu pokazali znake da će odustati i prvi su napali.

Bastajić se našao u kaznenom prostoru Zvezde gde je bio u duelu sa Degenekom, pao je, ali je sudija Lazar Lukić odmahnuo jer nije delovalo da je duel bio jakog intenziteta.

Do isteka punog sata igre bilo je još nekoliko oštrih duela i reči između igrača dve ekipe, ali nije bilo mnogo dobrog fudbala.

Foto: Telegraf.rs

Zvezda je pokušavala da napadne sa desnog krila, Pavkov nije uspevao da nađe mnogo prostora, mada istini za volju nije dobijao ni upotrebljive lopte.

Stanković ga je izveo i umesto njega je uveo Antonija Tomanea, a Zvezda je ubrzo još jednom zapretila. Ben je poslao loptu za Vukanovića, ovaj je šutirao sa strane i pogodio stativu u 65. minutu.

Tri minuta kasnije Jovančić je šutirao u bliži ugao gola Prekovića i pogodio samo spoljni deo mreže. Poslednjih dvadesetak minuta igrači su se više sudarali po terenu nego što su trčali.

Zvezda je bila nešto konkretnija, Ivanić je postigao i gol u 77. minutu, ali je on odmah poiništen zbog malog ofsajda Bena.

Foto: Telegraf.rs

Brana Ilić je nakon toga izblokiran i iznudio je korner, iz kog ništa bitnije nije proisteklo, ali je Inđija bila nešto više na polovini rivala u poslednjih deset minuta.

Drama je nastala u 87. minutu kada je Dimitrov, rezervista, dobro centrirao, Mihailo Jovanović dobio skočio i sa desetak metara šutirao glavom u ugao za 2:1.

Time je uneo neizvesnost u poslednjih sedam, osam minuta, ali nije promenio ishod meča. Crveno-beli sada čekaju žreb, a preostali parovi četvrtfinala su Radnik - Partizan, Čukarički - Radnički Niš i Vojvodina - Mladost iz Lučana.

Drugo poluvreme:

Foto: Telegraf.rs

90+3 minut - KRAJ - Zvezda je uspela da se odbrani do kraja u poslednja tri minuta i plasira se u polufinale.

90. minut - Gavrić je mogao da stavi tačku na meč, ali je promašio.

87. minut - GOOOOOL! Jovanović glavom trese mrežu posle centaršuta Dimitrova, sa oko sedam osam metar pogađa ugao. Ekspresno je razmrdao igrače Zvezde i probudio ih iz uljuljkanosti!

86. minut - Slab tempo, Čermelj je nogom udario Bena, ali prilika za gol nema. Inđija nešto više napada.

Video: Navijači ponovo na tribinama zagrljeni, iako su i dalje na snazi mere socijalnog distanciranja

82. minut - Prvi šut u okvir gola u drugom poluvremenu. Šutirao je Purtić sa 16, 17 metara po zemlji, previše "mlako", lako je to odbranio Borjan.

77. minut - Ivanić dao gol, Ben bio u ofsajdu, poništen gol Zvezde. Na drugoj strani je pokušao Ilić, izblokirao ga je Milunović i Inđija je dobila korner.

73. minut - Vidić faulira Petrovića, centaršut za Rodića, uigrano, ali neprecizno preko gola.

68. minut - Izašao je Vukanović, ušao je Jovičić, a Jovančić je solidno, ali nedovoljno precizno šutirao u bliži ugao i pogodio spoljni deo mreže.

65. minut - Stativa! Aleksa Vukanović je pogodio okvir gola šutem po zemlji posle dodavanja El Fardu Bena, ali nije imao sreće.

Zvezda, Pavkov, Inđija

Foto: Printscreen/Arena Sport

62. minut - Prve izmene u Inđiji, Dimitrov umesto Banjca, Milosavljev umesto Bastajića. Menja i Dejan Stanković, Tomane ulazi, a izlazi Pavkov.

55. minut - Zvezda nešto ofanzivnija, ali za sada samo održava prednost, žestoki dueli se nastavljaju - u jednom su bili Purtić i Jovančić.

50. minut - Nekoliko lepih poteza Banjca i jakih duela, dobar početak drugog poluvremena u Inđiji.

47. minut - Bastajić u kaznenom prostoru, pada posle duela sa Milošem Degenekom, ali sudija Lukić ne pokazuje na belu tačku.

Prvo poluvreme:

Foto: Telegraf.rs

45. minut - POLUVREME - Sadržajnih 15 minuta pred kraj poluvremena pripalo je Zvezdi, gosti su to iskoristili i to je bilo dovoljno za dva gola posle 45 minuta.

44. minut - Kraći prekid posle gužve na terenu. Nemanja Vidić je oborio Milana Pavkova, nastalo je koškanje, dvojica su završila u klinču, uključio se i Borjan, ali je sve smireno na kraju.

41. minut - Strašan šut Petrovića! Pokušao je posle prekida sa distance i parabolu je poslao malo preko prečke.

38. minut - GOOOOOL! Ivanić vraća asistenciju Benu, Zvezda vodi 2:0! Ben je šutirao sa 16 metara, izblokiran je, lopta je otišla na levo krilo do Ivanića koji ju je vratio u kazneni prostor, Ben se u međuvremenu ubacio i ispred peterca šutirao glavom ispred Prekovića i sproveo loptu u mrežu.

Foto: Telegraf.rs

35. minut -GOOOOL! Ivanić strelac glavom skoro iz mrtvog ugla, Zvezda vodi 1:0! Petrović je oduzeo loptu na desnom krilu, dodao je do Bena, ovaj je podigao centaršut na suprotnu stranu gde se ubacio Ivanić i glavom matirao Prekovića.

32. minut - Prekid, izvodi ga Ben centrira iz dubine za Rodića, ovaj skače i produžava loptu ka daljem uglu gola Prekovića, ali je bio neprecizan.

Foto: Telegraf.rs

29. minut - Kakva šansa za Bena! Tik pored stative šutirao je Zvezdin ofanzivac kada je primio loptu u sredini na nešto više od 30 metara od gola, prošao sam između nekoliko igrača zelenih i šutirao pored desne stative gola Miloja Prekovića.

25. minut - Opet preti Inđija! Ilić je dobio loptu iskosa kod ivice šesnaesterca od Bastajića, ostao je sam sa Milošem Degenekom, nekako ga je okrenuo i šutirao, ali bez snage tako da je Borjan još jednom odbranio. Treći udarac Inđije, Zvezda još nijednom nije uputila udarac.

22. minut - Najopasnija šansa na meču, Inđija promašila zicer! Čermelj je posle kornera do druge stative skočio i zakucao loptu glavom pored Milana Rodića. Na nesreću domaćih, šutirao je previše nisko u zemlju, pa je Borjan uspeo da skine "žabicu".

Foto: Telegraf.rs

21. minut - Bastajić je iznudio prvi korner za domaće posle prodora i kombinacije desno.

16. minut - Jovanović dobio žuti karton, Zvezda je imala šansu iz slobodnjaka, koji crveno-beli nisu iskoristili.

14. minut -Prilika za Rodića, pa onda i na drugoj strani za Banjca. Igra se sada na oba kraja terena. Banjac je šutirao sa 18, 19 metara, odbranio je Borjan.

11. minut - Čermelj je tukao sa velike udaljenosti iz slobodnog udarca, lopta preko gola!

Inđija - Zvezda

Foto: Telegraf.rs

9. minut - Dobra prilika za Degeneka! Loše je glavom na drugoj stativi zahvatio Zvezdin štoper loptu koja mu je stigla sa levog krila i otišla je nekontrolisano. Mogao je mnogo bolje.

8. minut - Sada se pomerila igra malo na levu stranu i krilo, Rodić i Ivanić pokušavaju da probiju s leve strane, ali je Mihajlov za sada siguran pred svojom golom.

4. minut - Zvezda kroz sredinu pokušava da probije defanzivnu liniju Inđije, ali ni igrači u zelenim dresovima nisu potpuno povučeni. Bastajić je taj koji pokušava da održi ravnotežu na terenu, ali su za sada gosti malo bolji.

Evo i sastava timova za koje su se odlučili treneri dva tima:

Inđija (4-2-3-1): Preković - Cucin, Mihajlov, Jovanović, Čermelj - Purtić, Vidić - Bastajić, Banjac, Krasić - B. Ilić.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić - Petrović, Jovančić - Ben, Ivanić, Vukanović - Pavkov.

Pogledajte i ambijent koji vlada u Inđiji uoči prve utakmice s publikom u Srbiji posle pandemije korona virusa.

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pantic

    2. jun 2020 | 17:48

    Dokle vise golovi iz mrtvog ugla,dokle vise ovaj Ben??? Opet se krade braco grobari,cekam treci gol,pa odoh se prikopcati na raspirator!

  • Miloš

    2. jun 2020 | 17:48

    Ale ale aleoo duplu krunu slavimo ale ale ale aleooo!

  • Jovan

    2. jun 2020 | 18:38

    Degenek i Milunovic organizatori igre, tuga i jad Zvezdo. Dovedite jednog krštenog veznog igrača koji će biti glavni šraf na sredini. Gde je taj navikani Sanogo, dovodite trule igrače koji su povređeni pola svoje karijere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA