Teške optužbe bivšeg igrača Čukaričkog: Bio sam zlostavljan na rasnoj osnovi u Srbiji

Samuel Ovusu dao intervju u kojem je izneo optužbe za rasizam u našoj zemlji

  • 2
Samjuel Ovusu

Foto: Marko Jovanovic

Bivši fudbaler Čukaričkog Samuel Ovusu, rekao je u intervjuu koji je dao u svojoj rodnoj Gani, da je u Srbiji doživeo zlostavljanje na rasnoj osnovi. On je u Srbiju došao 2014. godine, prvobitno u Radnik iz Surdulice, da bi zatim jedno vreme igrao u turskom Genčlerbirligiju, nakon čega je 2017. stigao u Čukarički.

Na Banovom brdu je bio dve godine, nakon čega je otišao u Al Fajhu iz Saudijske Arabije u transferu vrednom 1.5 miliona evra.

Ipak, iako su ga igre u Čukaričkom preporučile za transfer i dobar novac u Arabiji, Ovusu ističe da je u Srbiji doživeo neprijatno iskustvo i da se suočio sa rasističkim zlostavljanjem.

- Bio sam zlostavljan na rasnoj osnovi u nekoliko navrata. Naročito tokom mojih igračkih dana u Srbiji. Bilo je to neprijatno iskustvo i potrebna vam je mentalna snaga da biste prevazišli to. Mladi igrači treba da budu poštovaniji i odlučni da naprave dodatni iskorak ukoliko žele uspeh na najvišem nivou - rekao je 24-godišnji Ovusu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA