≫ 

Partizan na pogon Asana do polufinala Kupa, utakmica trajala 130 minuta!

Utakmica je dva puta prekidana zbog transparenta navijača crno-belih, ali to nije omelo tim Sava Miloševića da obezbedi prolaz u narednu rundu

takuma asano Foto: Arena sport

Fudbaleri Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Srbije pošto su posle bolje igra u većem delu meča savladali Radnik rezultatom 2:1. Sve je u Surdulici rešeno već posle prvog maratonskog poluvremena, u kome je oba gola za crno-bele postigao Takuma Asano, dok je Bogdan Stamenković samo ublažio poraz domaćina.

Meč je inače trajao 130 minuta, počeo je u 17:30, a završen u 19:40 zbog prekida u režiji navijača Partizana odmah na startu. Grobari su istakli parolu koja je morala da se ukloni, ali je to potrajalo, pa je sudija Srđan Jovanović meč držao u prekidu 15 minuta.

Dva prekida meča, tri gola, pregršt šansi, uglavnom za Partizan, ali i aktivan rezultat posle 63 minuta, koliko je ukupno trajalo prvo poluvreme u Surdulici, u kome je gost mogao da reši sve, ali se domaćin ipak provukao u smiraju.

Ništa Savo Milošević nije menjao u odnosu na prvenstveni meč sa Mladošću iz Lučana, po onoj trenerskoj “tim koji pobeđuje se ne menja” i takvo opredeljenje, uz još agresivniji pristup u odnosu na pomenutu utakmicu, donelo je njegovoj ekipi inicijativu od prvog minuta. Istina, bez konkretnih prilika za gol.

Kada se činilo da blok Surduličana popušta i da bi mogao da kapitulira pod napadima crno-belih, usledio je prekid od 18 minuta, koji je, čini se, više štetio Partizanu. Jer, nastavak je vratio Radnik u igrački balans, bar u prvih nekoliko minuta, iako je razlika u kvalitetu timova bila evidentna, te domaćin, sem što je za kratko pomerio goste nekoliko metara unazad, nije imao jasnu ideju šta želi u napadu.

Ubrzo su i crno-beli uhvatili ritam s početka utakmice, presingom pomerili Radnik na 25 metara od njihovog gola, pokušavajući na krilima raspoloženih Lazara Markovića, Takume Asana i Brbrasa Natha da pronađu “rupu” u odbrani, koja će im doneti gol i olakšati posao u nastavku meča.

Posle dva dobra pokušaja sa distance, od kojih je onaj iz 37. minuta bio konkretniji (golman odbranio) upravo je Izraelac Natho “otključao” odbranu Radnika sjajnim pasom za Asana, koji je lako rešio situaciju jedan na jedan sa čuvarom mreže Vasiljevićem – 0:1.

Nastavili su crno-beli sa napadima i posle vođstva, pokušavali preko Sadika i Markovića, ali je potom silovito uzvratio i Radnik. Igrao se deveti minutg nadoknade, kada je lošu reakciju Miletića umalo iskoristio Zoran Danonski, čiji udarac je zavšio iznad prečke.

Nekoliko minuta kssnije – Partizan je duplirao prednost. Natho i Zdjelar su kombinovali na sredini terena, usledio je pas ka Asanu, koji je u prvi mah promašio zicer, ali je imao sreće da se lopta odbije ponovo do njega, te je iz "popravnog" pogodio ispod prečke – 0:2.

Kada se činilo da je maratonsko poluvreme time i završeno, usledio je šok za goste. Na pas iz dubine, sa polovine Radnika, nisu reagovali ni Miletić ni Vitas, pa se Danonski našao sam ispred Stojkovića, koji mu je odbranio šut.

Međutim, lopta se odbila do istog igrača, koji je uz malo sreće i “pomoć” Vitasa dodao do usamljenog Bogdana Stamenkovića na drugoj stativi za – 1:2.

Žustro je počeo i nastavak utakmice, gde je Partizan takođe bio konkretniji tim, ali daleko da se Radnik predavao, osokoljen golom iz smiraja prvog dela.

Prvo su zapretili gosti preko Natha, čiji udarac je krajnjim naporom odbranio Vasiljević, no, već u sledećih nekoliko napada domaćin je uzvratio i u tom peridu igre se istakao golman Vladimir Stojković.

Tas je ubrzo ponovo pretegao na stranu tima iz Humske, pa su i crno-beli zaređali udarce preko Uroševića, Sadika i sjajnog Asana, na pas Zdjelara, čiji udarac je samo malo zakačio blok i upravo zbog toga Japanac već tada nije upisao het-trik.

Gubio je Radnik korak u tim momentima, zapravo, Partizan je dodatno pojačao ritam i na krilima raspoloženog Japanca “lomio” otpor domaćina, koji se grčevito branio, ne uspevajući da iznese loptu sa svoje polovine, niti poveže više od dva pasa.

U 70. minutu Vasiljević je odbranio još jedan zicer Asanu, a nekoliko minuta kasnije Sadik je bio sebičan u situaciji kada je, umesto da asistira Japancu koji je bio u boljoj poziciji, odlučio da sam završi akciju, iako okrenut leđima, pa je sve - upropastio.

Milošević je ubrzo reagovao i poslao Nigerijca na klupu (ušao Matić), a osvežio je i vezni red sa mladi Lazarom Pavlovićem. Do kraja, videli smo još dve šanse pred oba gola, obe u režiji Vitasa, koji je imao solidan pokušaj za 3:1, ali i mnogo sreće u 91. minutu kada je kiksnuo u intervenciji u kaznenom prostoru svog tima, i pogodio prečku Stojkovićevog gola!

(Z. Ivković)

Grobari u Surdulici Foto :Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fudbalski ne strucnjak

    3. jun 2020 | 18:22

    na jna -11 jos nisu iskljucili grejanje

  • Opa

    3. jun 2020 | 17:52

    Nema toleta,nema tadića,nema 6 predsednika prvoligaša u vašoj upravi-NEMA TITULA

  • Prcko prca a grobarka...

    3. jun 2020 | 18:35

    Kada saberemo bodovnu razliku u zadnje 4 godine u regularnom toku, bez deljenja, Zvezda ima skoro pa 100 bodova više... O kakvom onda vi poštenju i nepoštenju pričate. Vi biste da budete prvaci i ako zaostajete po 30-ak bodova... Pa grobarčići, ne ide to tako, loša vam matematika. Samo vi nastavite da pišete parole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA