≫ 

Srpska mašina za asistencije: Turbo Kostić i Ajntraht ubili Verder u Bremenu!

Orlovi slavili s ubedljivih 3:0 u gostima u zaostalom meču Bundeslige

  • 0

Foto: Guliver / DFL / Getty Images / Matthias Hangst

Ajntraht iz Frankfurta je na krilima Filipa Kostića napravio važan korak ka opstanku u Bundesligi, a druga vezana pobeda na gostovanjima (posle Volfzburga) skinuće teret sa leđa ekipe Adija Hutera.

Orlovi su savladali Verder u Bremenu s velikih 3:0 i zadali mu jak udarac u nastojanju da izbegne ispadanje u Cvajtu posle 40 godina.

Sve vredno pomena desilo se u poslednjih pola časa utakmice kada je Ajntraht dodao gas i golovima Andrea Silve u 61. i Štefana Ilsankera u 81. i 90. minutu stigao do vrednog trijumfa.

Kod prvog pogotka Kostić je bio asistent sa leve strane idealnim centaršutem u peterac (čak 17. asistencija u sezoni), a potom je odlično izveo i korner u finišu kada je Bas Dost dodao glavom loptu do Ilsankera za 2:0. Austrijski vezista je svoj drugi gol glavom postigao u 90. minutu na centaršut De Guzmana pa je Ajntraht zaokružio idealno veče.

 

 

 

Pored Kostića, zapaženu rolu u redovia gostiju imao je večeras i Mijat Gaćinović koji je odigrao 88 minuta pre nego što ga je zamenio već pomenuti De Guzman.

U redovima Verdera srpski reprezentativac Miloš Veljković je odigrao ceo meč, ali se nije proslavio. Njega i Zelene u poslednjih pet kola očekuje žestoka broba za opstanak, mada im nisu sve lađe potonule jer ih od opstanka deli svega tri boda.

Bundesliga, zaostali imeč

Verder - Ajntraht 0:3

/An. Silva 61, Ilsanker 81, 90/

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA