≫ 

4 nekadašnja šampiona, pobednik Kupa kupova i drugi tim Bajerna: U ovoj ligi se igra najluđi fudbal

Gotovo pola ove lige konkuriše za plasman u viši rang

  • 3
Treća liga Nemačke

Foto: Printscreen/You Tube/MAGENTA SPORT

Fudbal se polako, ali sigurno vraća na na naše male ekrane i u živote posle pandemije korona virusa. Nemci uveliko igraju utakmice Bundeslige i Cvajte, prošlog vikenda zakotrljala se lopta i u Srbiji, a od sredine juna očekuje se nastavak liga u Španiji, Italiji i Engleskoj.

Ipak, dok do toga ne dođe i naše ekrane ne preplavi fudbal, predlažemo vam da obratite pažnju na možda najzanimljiviju ligu u ovom trenutku na svetu. Njeni prenosi idu svakoga vikenda pa i preko nedelje na Sport klubu, a radi se o nemačkoj trećoj ligi.

Znamo, ne deluje primamljivo na prvi pogled, ali ova liga ima nekoliko karakteristika zbog kojih zavređuje pažnju svakog iskrenog ljubitelja fudbala.

Prvo i osnovno, u ovoj ligi igra nekoliko velikana nemačkog fudbala. Kajzerslautern, Minhen 1860 i Ajntraht iz Braunšvajga bili su šampioni Nemačke u prošlom veku, dok je Magdeburg iz Istočne Nemačke osvojio Kup kupova 1974. godine.

Tu su i ostali klubovi ne zvučnog imena, ali sa velikom navijačkom bazom poput Duizburga ili Hanze iz Roštoka, zatim Karl Cajs Jena, koja je čak tri puta bila prvak Istočne Nemačke u onom jakom takmičenju, kao i Ingolštata koji je do pre nekoliko godina igrao sasvim pristojno u Bundesligi.

Drugi faktor zbog koga treba da ispratite finiš sezone u trećoj ligi Nemačke je i neizvesna borba za prve tri pozicije koje vode u Cvajtu. Dva prvoplasirana tima idu direktno u viši rang dok trećeplasiranog očekuje baraž duel sa 16-plasiranim timom iz drugoligaškog ranga.

Zanimljivo da prvoplasirani Duizburg i 11-plasiranu Hanzu razdvaja samo šest bodova, što garantuje uzbudljiv finiš u preostalih devet kola.

Pogledajte kako izgleda jedan od derbija Treće lige Nemačke:

Tu je naravno i Bajern iz Minhena koji svemu daje dodatnu čar.

Istina, radi se o drugom timu šampiona Nemačke koji igra sjajno i jedan je od kandidata za najviši plasman. Međutim, kako amaterski timovi profesionalnih klubova ne mogu da napreduju dalje od treće lige, Bavarcima ne vredi puno šampionska titula u ovom rangu.

Zanimljivo da je ambicija drugog tima Bajerna za ovu sezonu samo da ima bod više od gradskog rivala Minhena 1860.

U drugom timu Bajerna igra i najbolji strelac 3. lige Nemačke Kvasi Okere Vrit koji je postigao 17 golova do sada, a svojevremeno je debitovao za Bajern i u Ligi šampiona 2017. godine. Pored njega, 17 puta mrežu je tresao i Albanac s Kosova Albert Bunjaku iz Fortune Keln, koji je svojevremeno nosio i dres Nirnberga u Bundesligi.

Do kraja sezone u Trćoj ligi Nemačke ostalo je još devet kola, prenosi su na Sport klubu, pa ko želi, može da uživa u fudbalu koji još uvek nije potpao pod kapu korporacije i modernog fudbala.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    4. jun 2020 | 08:40

    BRAVO za prava na prenos 👍👏. Zadnja dva dana, tri tekme.

  • Blook

    4. jun 2020 | 07:11

    E tu je pravi fudbal. Dodjes ,navijas......a za batine nema frke!Ko hoce!

  • Oskar

    4. jun 2020 | 13:23

    Jadan je, bre, nemacki fudbal, ko moze da gleda to djubre.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA