≫ 

Zvezda poziva na jedinstvo: Novi pregovori s igračima za smanjenje plata i otpuštanje zaposlenih

Crveno-beli primorani na nepopularne mere jer očekuju smenjenje prihoda od transfera

  • 20
Zvezdan Terzić, Milan Borjan, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde su osvojili 31. titulu u svojoj istoriji i ostali su u borbi za duplu krunu, pošto su obezbedili plasman u polufinale Kupa, ali rukovodstvo kluba suočava se sa nezgodnom situacijom, jer je korona kriza ostavila posledice na svet fudbala, što će se odraziti i na klub sa Marakane.

Rukovodstvo kluba očekuje značajno smanjenje priliva novca od transfera, što je jedna od najznačajnijih stavki u godišnjem budžetu kluba, što će uticati na dodatno rezanje troškova na Marakani.

Kako saznaje Telegraf, čelnici kluba će narednih dana pozvati na razgovore svakog fudbalera pojedinačno, kako bi se napravile određene korekcije u ugovoru i kako bi došlo do kompromisa i jedinstva, ne bi li se troškovi uklopili u budžet sa smanjenim prilivom novca.

Generalni direktor kluba Zvezdan Terzić je već rekao da će kriza zbog korona virusa uticati i na Zvezdu, jer se očekuje manje transfera i znatno manja obeštećenja.

Kako bi se prebrodila kriza sa smanjenim prilivom novca od transfera, Zvezda će morati da "skreše" troškove na drugim mestima, pa se nadaju da će igrači imati razumevanje za novonastalu situaciju, kao što je to bio slučaj i tokom pandemije korona virusa, kada su prihvatili smanjenje plata za 50 odsto za april, maj i jun.

Ipak, to neće biti dovoljno i igrači će uskoro na nove razgovore sa čelnicima kluba.

To neće biti sve što se tiče nepopularnih poteza na Marakani, pošto se očekuje i smanjenje broja zaposlenih i to za gotovo trećinu. Zvezda je posle napredovanja i igranja Lige šampiona dve godine zaredom imala i povećan broj zaposlenih u radnoj zajednici, ali će taj broj sada morati da se smanji.

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CojaNormala

    4. jun 2020 | 12:11

    Smanjenje budzeta jer nece moci da prodaju igrace po tim njihovim cenama? Koje igrace? Mozda dvoje mozete da prodate "za stvarno neku cifru"... I od kad to Crvena Zvezda zivi od prodaje igraca? Od kojih je to zarada bila ovih sezona pa se zivi samo od tih para? Terzicu, Mrkela, zelimo odgovore!!

  • Realan

    4. jun 2020 | 12:40

    A gde nestadoše onolike pare od lige šampiona. Na žalost biće kao sa Ofk Beogradom.najveći zvezdin grobsr je Terzić

  • Stevo

    4. jun 2020 | 13:31

    Dve uzastopne lige sampiona+lova od gasproma i oni otpustaju radnike.Majstori,svaka im cast.Kad sve prodje ide katanac na stadion !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA