≫ 

Totenhem digao 200 miliona evra da "preživi" krizu, toliko je u gubitku zbog pandemije

Londonski klub je morao da povuče rizičan potez

  • 0
FK Totenhem

Foto: Tanjug/AP

Engleski Totenhem nije imao kud, obratio se banci za pomoć i dobio kredit u visini od 175 miliona funti (196 miliona evra) kojim žele da pokriju gubitke nastale usled pandemije korona virusa, prenose engleski mediji.

Prema proceni čelnika kluba, Totenhem će zbog korona krize izgubiti 200 miliona funti zbog činjenice da će sve utakmice do kraja sezone igrati pred praznim tribinama stadiona kapaciteta 62.303 mesta, a dodatne gubitke trpeće i zbog toga što su otkazani koncerti na njihovom objektu.

Kredit će otplaćivati uz 0.5 posto kamate.

- Totenhem je uvek poslovao na samoodrživoj komercijanioj bazi - kaže prvi čovek "Pevaca" Daniel Levi.

londonski klub je ove sezone igrao Ligu šampiona četvrtu uzastopnu godinu, u Premijer ligi je osmi na tabeli - sedam bodova iza četvrtoplasiranog čelsija, uz devet mečeva koliko je ostalo da se odigra do kraja.

Osim utakmica od čijih se prodaja punila klupska kasa, Totenhem je očekivao zaradu i od koncerata "Gans N' Rouzisa", "Lejdi Gage" i "Kepital Samertajm Bola", kao i od bokserskog meča između Antonija Džošue i Kubrata Puleva.

U novmebru su na totenhemovom novom stadionu bili zakazani i NFL utakmice, kao i Ragbi duel, ali su i ti događaji oktazani.

Video: Bogato, bogatije, FK Arsenal: Ovim kolicima su fudbaleri došli na prvi trening

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA