≫ 

Forbsova lista pokazala finansijsku moć Ronalda: Portugalac je prvi fudbaler milijarder u istoriji!

Pre Portugalca, samo su Tajger Vuds i Flojd Mejveder zaradili toliki novac kroz karijeru

  • 1
Cristiano Ronaldo, Kristijano Ronaldo

Foto: Tanjug/AP

Portugalski superstar Kristijano Ronaldo zaradio je preko milijardu dolara i prvi je fudbaler u istoriji sporta koji je uspeo da tokom karijere zaradi taj novac, kaže poslednji izveštaj "Forbsa".

Ronaldo je za proteklu godinu, pre oporezivanja, zaradio 105 miliona dolara čime se pozicionirao na četvrto mesto Forbsove "selebriti" liste najbogataša, jedno mesto iznad svog večitog rivala Lionela Mesija, čime je i "prebacio" sumu od milijardu dolara od fudbala i marketinga.

Napadač Juventusa tek je treći sportista u istoriji koji je tokom karijere zaradio milijardu dolara, posle golfera Tajgera Vudsa, koji je to učinio 2009. godine, ali najviše zahvaljujući dugoročnim ugovorima sa "Najkom".

 

Treći na spisku milijardera je američki bokser Flojd Mejveder, on je u 2017. godini došao do tog bogatstva.

Ronaldo je za 17 godina karijere samo od ugovora sa svojim klubovima zaradio 650 miliona dolara, a po isteku aktuelnog sa Juventusom 2022. godine biće bogatiji za još 115 miliona. Ostatak bogatstva Portugalac je zgrnuo od reklama i prihoda od komercijalnih ugovora.

Italy Soccer Awards

Kristijano Ronaldo na dodeli nagrada za najbolje igrače u Italiji, Foto: Tanjug/AP

Mesi, koji je počeo da igra na seniorskom nivou tri godine posle Ronalda, od 2005. zaradio je ukupno 605 miliona dolara od plate.

Koliko su ova dvojica fudbalera globalno nedodirljivi u svetu sporta svedoči i činjenica da im je najbliži po zaradi od plata bivši igrač Njujork Jenkisa Alek Rodriguez, koji se povukao u 2016.

Nakon 22 godine u bejzbol ligi, zaradio je "samo" 450 miliona dolara.

Ni fudbalska legenda Dejvid Bekam nije ni blizu Argentincu i Portugalcu, pošto je karijeru završio sa ukupnom zaradom od 500 miliona dolara, od čega je polovina bila od komercijalnih ugovora i reklama.

- Kristijano Ronaldo je jedan od najvećih igrača svih vremena u najpopularnijem sportu na svetu, u dobu kada se fudbalu okreće najveći novac u istoriji tog sporta - slikovito je pojasnio Ronaldovu finansijsku moć Nik Heris iz "Sporting Intelligence" agencije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SPORT

    5. jun 2020 | 02:58

    Ronaldo nikada ne bi bio milijarder da ga nisu uzdigli Saudijci.Zahvaljujuci samom njemu on je zasluzeno postigao taj vrhunac.Ko bi da se protivi tome moze samo da kiksne jos nize.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA