≫ 

"Aleksandar KaBye": Katai će bez problema naći novi klub, navijači oduševljeni potezom Galaksija

Los Anđeles Galaksi dogovorio je kompenzaciju sa svojim fudbalerom Aleksandrom Kataijem i na tome se zasniva sporazumni prekid ugovora

  • 17
Aleksandar Katai

Foto: Marko Jovanović

Ovaj prekid je uzrokovan rasističkim skandalom Kataijeve supruge Tee, koja je komentarima "pobij go**a bre, stoka pali crkve i black Nikes matter", na Instagramu sručila bes Amerikanaca na čitavu porodicu Katai.

Tea je naknadno obrisala poruke mržnje protiv Afroamerikanaca, koji širom SAD protestuju zbog policijske brutalnosti, ubistva Džordža Flojda i rasizma, ali su posledice ostale.

 

Klub je hteo da prekine saradnju sa Aleksandrom, ali kako Telegraf saznaje iz izvora bliskih igraču, on neće imati problema da nađe novu sredinu.

Aleksandar nema nikakvu vezu sa stavovima svoje supruge, ne pojavljuje se nigde, niti je bilo šta lajkovao, ali ispašta zbog komentara supruge.

Da podsetimo, Katai je u Galaksiju imao ugovor vredan 650.000 dolara neto zarade godišnje, a u klub je stigao decembra prošle godine iz Čikago Fajera.

Navijači su pozdravili ovakvu odluku kluba, iako Aleksandar nije direktno kriv, ali za rasizam postoji nulta tolerancija.

 

Zato jedni u komentarima napisali da su ponosni na klub, drugi su se zahvalili na odlučnom potezu, treći su rekli da je zbog tog poteza Galaksi najveći klub na svetu, četvrti su se pitali da li je potez previše radikalan zbog stavova nečije supruge, a jedan navijač je čak nadenuo Kataiju i novo prezime - "KaBye".

Video: Policija pala na kolena i odala počast Džordžu Flojdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sirogoj

    5. jun 2020 | 20:42

    U Americi moraš strogo da paziš šta pričaš, ali je manje bitno šta radiš.. Na primer, možeš da pobiješ civile i bombarduješ nezavisne države koje nemaju veze sa Amerikom, ali to moraš da nazoveš nekim lepim eufemizmom kao što je Milosrdni anđeo. Zemlja licemera..

  • Lesa

    5. jun 2020 | 19:40

    Nista buraz aj u zvezdu da igramo jos jednu ligu sampiona

  • Nikola

    5. jun 2020 | 19:43

    Dobra taktika zene da ga vrati u zvezdu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA